Moja ulica, moja ekipa: Stoja izborila premijerno četvrtfinale

Josip Mavrić (Pizzeria Jupiter) i Frane Jelenić
Josip Mavrić (Pizzeria Jupiter) i Frane Jelenić

U srijedu se, 13. dan zaredom, kotrljala nogometna lopta parketom Doma sportova "Mate Parlov", što su prvi put ove godine gledatelji mogli promatrati s obje tribine. Na 27. izdanju malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2015 – Suzuki Motortech" privela se kraju osmina finala, nakon čega su osam haklerskih družina koje su preživjele "sito i rešeto" dobile dva slobodna dana da poslože utiske, zaliječe rane i vrate se u subotu na samu završnicu pulskog "prosinačkog ludila". Ulaznicu za ovo birano društvo izvukla je u srijedu Stoja AID, koja je u neizvjesnom dvoboju svladala Mali petak Pietas Juliju. Prvi dio susreta okončan je bez pogotka, u nastavku je društvo sa Stoje u vodstvo doveo Danijel Moravac, da bi nedugo zatim sedmerac za Mali petak izborio Almir Halilović. Odgovornost je odlučio preuzeti Aleksandar Kostić i zatresao mrežu, ali onu zaštitnu iza gola i Stoja je s 1:0 prošla u četvrtfinale.

Ždrijeb naklonjen

- Tvrda utakmica, što je bilo i za očekivati jer se svi mi jako dobro poznajemo – konstatirao je nakon pobjede Danijel Buzurović, jedan od najiskusnijih u redovima Stoje. – Nije bilo jednostavno stići do četvrtfinala, premda trebamo priznati da nam je ždrijeb bio malo naklonjen. Nismo na putu imali nikakve nositelje kao što nam se znalo događati prijašnjih godina kad smo na "Ulici" bili zaustavljeni odmah na početku, što ne znači da je s naše strane bilo ikakvog podcjenjivanja, jer bismo onda automatski bili predodređeni za propast.

Kako to izgleda napraviti još nekoliko koraka dalje, Buzurović zna iz vlastitog iskustva, jer je 2007. godine osvojio "Ulicu" nastupajući za Indio Signal sistem.

Verudeži ispali

- Bili smo stvarno super ekipa, generacija, zajedno od malih nogu do tog uspjeha. Naravno da ponekad razmišljam kako bi to bilo lijepo ponoviti, ali ovo je neka druga priča i danas igram prvenstveno stoga što mi to predstavlja razonodu i veselje, rezultat je ipak u drugom planu – istaknuo je Buzurović.

Prvi ulazak haklera Stoje u četvrtfinale "Ulice" bio je pozdravljen i s tribina na kojima se nagurao popriličan broj njihovih navijača.

Nazirao se kvartovski obračun u četvrtfinalu, ispunjene tribine sigurno ne bi imale ništa protiv takvog scenarija, ali pobjednici "Ulice" iz 2004. i 2005. godine, hakleri Pizzerije Jupiter, s time se nisu složili. Prvi dio riješili su u svoju korist pogotkom Sanjina Muminovića, u nastavku je za mlade Verudeže poravnao Frane Jelenić, no onda je Muminović još dvaput poentirao i otklonio sve dvojbe, nakon čega je Admir Hodžić zaključio priču. (Ivica CEROVAC, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Rezultati

MNK Stoja AID – Mali petak Pietas Julia 1:0 (Da. Moravac). Pizzeria Jupiter – MNE Veruda Pekara Corona 4:1 (Muminović 3, Hodžić/Jelenić), Prinčevi Jovanotti Bale – Kašćerga 1:0 (Karić), Plavi put Pazin – Netko iz mase Beer club 1:3 (Videkić/ Pavić, Marković, Vuković).

Raspored

Subota: Signal sistem – Netko iz mase Beer club (18.30), El stil CB Cabahia – Čago Žminj/AS Doblanović (19.10), Pizzeria Jupiter – MNK Stoja AID (19.50), Šijana Spartans – Prinčevi Jovanotti Bale (20.30).

Mini ulica

Subota: Istra 1961 – Jadran Poreč (15.30), Uljanik – Rovinj (16), Istra Tar – Funtana (16.30), Petrovija – Žminj (17). Pobjednik 2 – pobjednik 3 (17.30), pobjednik 1 – pobjednik 4 (18).


Podijeli: Facebook Twiter