Moja ulica, moja ekipa: Škiljan zabio prve golove

Počelo je - okršaj DLD motora I. i MNE Valdebeka (D. MEMEDOVIĆ)
Počelo je - okršaj DLD motora I. i MNE Valdebeka (D. MEMEDOVIĆ)

Krenulo je. Istarska prosinačka haklerska fešta, 25. izdanje malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2013 – Suzuki Motortech", danas je, nakon već uobičajenih "porođajnih muka", napokon započela.

U idućih 15 dana 125 će ekipa prodefilirati parketom Doma sportova "Mate Parlov" sve dok ne ostanu dvije družine koje su u pravom trenutku bile najbolje, najkvalitetnije, nekad i najsretnije, i koje će u nedjelju, 29. prosinca oko 20 sati, međusobno odlučiti tko će biti novi "heroj Ulice".

Pobjedniku će pripasti veliki prijelazni pehar koji je proteklih 365 dana krasio vitrinu Auto Grosuplja, prve momčadi koja ga je, u 35-godišnjoj povijesti turnira, odnijela preko Dragonje.

Ovogodišnju "Ulicu", koja će se po već ustaljenom običaju igrati pod pokroviteljstvom Grada Pule, otvorio je dvoboj između ekipa MNE Valdebek CB Orange i DLD motori I. "Papirnati favoriti" pred početak susreta bili su "dldovci", družina koja je na lanjskoj "Ulici" dočekala zadnji dan turnira i onda na njemu upisala dva poraza.

Nerijetki su bili slučajevi tijekom bogate povijesti "Ulice" da ekipa koja je jedne godine visoko poletjela, već iduće bude bolno prizemljena, ali DLD motori nisu željeli biti dio te priče.

Pogotkom u 12. minuti put prema njihovoj pobjedi trasirao je Amer Škiljan, a kad je isti igrač osam minuta kasnije još jednom zatresao protivničku mrežu, ova je utakmica polako počela dobivati očekivani epilog koji je u trenutku dok su "curile" posljednje sekunde pogotkom za konačnih 3:0 potvrdio Mišel Bobić.

Za razliku od premijerne utakmice 25. "Ulice" u kojoj je jedna ekipa odskakala po kvaliteti u odnosu na protivničku, već na drugoj su pobjednika odlučivali kazneni udarci. Malo je tko očekivao takav rasplet nakon što su u četvrtoj minuti, unutar samo 30 sekundi, Omanović i Popović doveli Limpress u vodstvo od 2:0.

No, čim su krenuli s centra hakleri Recreativa uspjeli su smanjiti pogotkom Kamenčića i potom tri minute prije posljednjeg sudačkog zvižduka preko Ikića stigli do poravnanja. Tako je odluku o putniku u drugo kolo donijela "lutrija sedmeraca", a tu je golman Limpressa Ivan Stupar zaustavio dva udarca Recreativa i tako omogućio svojim suigračima da uspješno zaključe ovu priču.

Rezultati: DLD motori I - MNE Valdebek CB Orange 3:0, MNK Limpress - Recreativo 4.2 – 7m (2:2),

TNT Pizzeria Matteo Malinska - Uljanik Orfej (17.20), Pietas Julia Glam - Veterani Riva restoran Trošt (18), Juniori Riva restoran Trošt - Valmazzinghi Koromačno (18.40), Ultimate - AS Višković Spartans (19.20), Prinčevi Bale - El Stil (20), Stari grad - Boris Cetina (20.40). (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter