Moja ulica, moja ekipa: Šijanci se oprostili

Turnir napustila još jedna ekipa iz Šijane (N. LAZAREVIĆ)
Turnir napustila još jedna ekipa iz Šijane (N. LAZAREVIĆ)

Peti dan 27. izdanja "Ulice" otvorili su pazinski Plavi put i Piromanni iz Fažane. Odolijevali su Fažanci sve do posljednje minute prvog djela, a u tom periodu pogodili gredu i vratnicu, no dalje od toga nije išlo. Načeo ih je Vale, a onda početkom nastavka s dva brzopotezna pogotka sve dileme, ako ih je uopće i bilo, otklonio je Rudela.

Na žalost po poražene, oni su u posljednjem trenutku ostali bez vratara, pa je na gol morao, kao uzorni Piroman, Neven Vujić, što se negativno odrazilo na obranu, ali i na napad koji nije stigao ni do počasnog gola.

Slijedio je sraz mladih haklera iz Šijane te iskusnih iz Labina. Tikvansi su pokazali i znanje i sportsku drskost, ali je ipak prevagnulo iskustvo, pa je tako turnir napustila još jedna ekipa iz Šijane. Imali su vodstvo dva puta, igrali požrtvovno, imali navijački "vjetar u leđa", a gol koji je donio sedmerce primili su u posljednjoj minuti. Labinjani nervozni, puno su pričali i sa zapisničkim stolom i sa sucima, što ih u konačnici nije koštalo prolaska u naredno kolo samo zato što Šijana nije pogodila ni jedan sedmerac.

No, zato iskustvo nije bilo presudno u utakmici "vinara" iz sjeverne Istre i MNK Corinthias iza čijeg se imena kriju sve redom juniori Ližnjana. Nije se tako činilo na samom početku kad je MNK S-Linea vina Cattunar poveo, no bilo je to samo zato što su Ližnjanci u utakmicu krenuli s dozom straha i respekta. Kad su se toga oslobodili, a bio je već kraj prvog dijela, u samo dvadesetak sekundi preko braće Grbin, Luke i Matije, preokrenuli su rezultat u svoju korist. Do kraja su odolijevali naletima suparnika, a u posljednjoj sekundi i potvrdili pobjedu. Matija Grbin bio je oduševljen apsolutno svime.

- Ovo nam je premijera na "Ulici" i nije mogla bolje završiti. Apsolutno nitko od nas nikad nije tu igrao i upravo zbog toga nam je ova pobjeda jako draga. Oni su svi igrači seniorskih momčadi sa sjevera Istre, ali smo pokazali da se bolji nogomet ipak igra na jugu. Sad kad sam i to probao, mogu reći da mi se sviđa, ali kad bih morao birati ipak bi to bio veliki nogomet. Naporan je taj mali nogomet, puno kretanja, promjena pravaca... - sav zadihan Matija više nije mogao doći do daha.

I druga ekipa pazinskog kraja polučila je pobjedu, nešto neizvjesniju od svojih gradskih kolega, ali zasluženu. Već dugi niz godina igraju u istom sastavu, odlično se poznaju i to dolazi na naplatu. Čovjek odluke bio je Kišić koji je na odličnu asistenciju Erika poslao loptu u mrežu već u prvim minutama utakmice. Imali su "stolari" zicer u zadnjem napadu, ali je Ramiqi sam ispred gola instinktivno reagirao i petom loptu poslao uza samu vratnicu.

- Igrali smo kako smo se i dogovorili, organizirano u obrani i kroz kontranapade pokušati pogoditi gol. Jedan takav nam je uspio, što je bilo dovoljno za prolaz dalje. Već smo dugi niz godina u istom sastavu, a na ovom smo turniru otkad je obnovljen i najdalje smo došli do četvrtfinala, pa se nadamo da ove godine učinimo barem korak više - rekao je Filip Kišić. (B. VIDULIN)


Podijeli: Facebook Twiter