Moja ulica, moja ekipa: Repriza lanjskog finala?

Marko Hrvatin (Histria Oprtalj) postiže gol za konačnih 4:2 (M. ANGELINI)
Marko Hrvatin (Histria Oprtalj) postiže gol za konačnih 4:2 (M. ANGELINI)

Kako se razvija situacija na parketu Doma sportova "Mate Parlov", pobjednika 24. izdanja malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2012 - Suzuki Motortech" lako bi moglo dati finale koje bi bilo repriza lanjskog.

Istina, u igri je ostalo još poprilično haklerskih družina koje će to probati osporiti, no svi preduvjeti za novi ogled između Histrije Oprtalj ADT i Pizzerije Jupiter klinci postoje. Naime, obje ekipe izborile su prolaz u četvrtfinale, a usto se nalaze u suprotnom dijelu kostura i mogu se sastati jedino u finalu, ili naravno u ogledu za treće mjesto, ako i jedni i drugi pokleknu korak prije kraja.

Oprtaljci, prvi nositelji 24. "Ulice" i treću su prepreku, Alkoholni oblak, preskočili držeći se jednog pravila: nije bitno koliko će golova postići, ali onaj tko jednom zatrese mrežu, taj to mora još jednom reprizirati. Tako su protiv Flamenga imali tri dvostruka strijelca u pobjedi 6:2, Perošu, Hrvatina i Zemljaka, Zemljak je potom s dva gola u gledalište otpratio Qpolu, a u pobjedi 4:2 dvaput su se u strijelce upisali Hrvatin i Lazarević.

Time su Oprtaljci izborili treće uzastopno četvrtfinale gdje će ih čekati puno viša prepreka od onih koje su dosad preskočili, hakleri El Stila SFC. Oni su s 2:0 svladali Vodnjan, a o njihovoj snazi i kvaliteti može posvjedočiti činjenica da ni u četvrtom ogledu nisu primili pogodak, dok su brojku postignutih podigli na 15. El stilu SFC ovo je treće četvrtfinale na četiri posljednja izdanja najmasovnijeg istarskog haklerskog okupljališta, 2009. i 2011. godine tu su "zapeli", možda treća bude sreća.

Što se tiče klinaca Jupitera, oni su se napokon okupili u najjačem sastavu i to je za haklere Caffeterije Lovrić bila enigma koju nisu uspjeli riješiti. Istina, Zgrablić i Prelčec su im se priključili u trećem kolu, ali u toj utakmici nije bilo bolesnog Stepčića, a sad su u osmini finala bili svi na broju i s 2:0 izborili prolazak među osam najboljih.

Upravo je Stepčić bio strijelac prvog pogotka kojim je usmjerio vodu na mlin "klinaca", što je bio njegov šesti gol na turniru kojim se na vrhu ljestvice topnika poravnao s Jolićem, igračem Auto Grosuplja.

Osim vodećim strijelcem, slovenski hakleri se također mogu pohvaliti činjenicom da su četiri prepreke preskočili uz gol-razliku 12:0, što znači da njihov golman u 120 minuta niti jednu loptu nije propustio iza svojih leđa, tradicija koja će biti na velikom iskušenju u četvrtfinalu gdje ih čeka ogled protiv Pizzerije Jupiter. Dvostruki pobjednici "Ulice" također su bili impresivni u dosadašnjem tijeku turnira te su na četiri ogleda zabili 13 i primili samo jedan pogodak, a jučer su preko Hoxhe i Andreja Mavrića ugasili snove haklerima Navigator Verude. (Ivica CEROVAC; snimio M. ANGELINI)

Rezultati 3. kola: Ožujsko Gladijators - Markulin gradnja Busoler 2:1, Vodnjan - Green 3:1-7m (1:1). Osmina finala: Auto Grosuplje - Maling I 4:0, MNK Histria Oprtalj ADT - Alkoholni oblak 4:2, Navigator Veruda - Pizzeria Jupiter 0:2, Pizzeria Jupiter klinci - Caffeteria Lovrić 2:0, Vodnjan - El stil SFC 0:2, Geo "Gangnam style" - MNK Jaši 0:3.

Sutra: MNK Histria Oprtalj ADT - El stil SFC (18), TNT Pizzeria Matteo Malinska/Ožujsko gladijators - C.I. Jovanotti Prinčevi Bale/DLD Motori (18.45), Pizzeria Jupiter klinci - MNK Jaši (19.30), Auto Grosuplje - Pizzeria Jupiter (20.15).

 


Podijeli: Facebook Twiter