Moja ulica, moja ekipa: Premijerno zaigrale i nogometašice

Nogometašice ŽNK Istra 1961
Nogometašice ŽNK Istra 1961

Prvi dan turnira završio je pobjedom Labinjana okupljenih pod imenom MNK Tango Sojić Design caffe koji su s dva gola Raymonda Dobrića, odnosno Igora Munjasa pobijedili Gerard. Zanimljivo da su svi igrači poražene ekipe, osim jednog koji ga je valjda zaboravio donijeti, nastupali u dresu Liverpoola s brojem 8. U subotu se krenulo s "mini ulicom" nakon čega su parket ponovo zaokupili igrači glavnog turnira. Tubus je nakon pobjede u veteranskom turniru za samo 12 sati ponovo istrčao u gotovo identičnom sastavu, no Tomić gradnja se nije dao iznenaditi. Posebno je raspoložen bio Đafer Đemailji s tri pogotka, a nakon što je drugog zakucao pod gredu s desetak metara, treći je bio još efektniji. Protivnik je bio bez vratara kada ga je Gent glavom poslužio na 12 metara, a on je, iako je mogao što je htio jer je gol bio prazan, škaricama zahvatio loptu i poslao u gol 
za spontani aplauz s tribina. Treća i najmlađa ekipa iz Šijane nije imala problema sa "zaštitarima" dok je sljedeća utakmica imenjaka sa Verude bila neizvjesna do samog kraja.
 
Radost na tribinama
 
Rukometaši su imali prednost prvi dio, imali su do trideset sekundi prije kraja neriješeni rezultat da bi tada najprije Frane Jelenić, a potom i Elvir Husarić ipak donijeli pobjedu nogometašima. Premantura Kamenjak i dečki iz Valdebeka nisu imali problema sa svojim protivnicima kojima su već u početnim minutama napunili mrežu i samo čekali istek vremena.
 
Nakon njih po prvi puta u povijesti "Ulice" na parket je istrčala kompletna ženska ekipa koju su činile cure iz Istre 1961 i sasvim solidno su se držale. Dečki nisu igrali "punom snagom", nije bilo ni potrebno, no u nekim momentima jednostavno nisu mogli ne dati gol. Veliko oduševljenje na dobro popunjenim tribinama izazvala je Fanika Hubocki, a nešto kasnije i Antonela Demić koje su, kada se protivnik opustio, uspjele postići tri pogotka. 
Hubocki je bila oduševljena nastupom.
 
- Pa kao da mi se ispunio san jer pratim "Ulicu", volim nogomet i tako sam silno željela nastupiti na tom turniru. Sada sam osim nastupa postigla i dva pogotka i nitko sretniji od mene. Nadam se da ćemo imati opet prilike nastupati na turnirima malog nogometa koji, iako nema previše dodirnih točaka 
s velikim nogometom kojeg mi treniramo, ima dinamike. Sve je nekako brže i to mi se sviđa - s osmjehom na licu rekla je Fanika Hubocki.
 
Moj san lakoćom
 
Ni njihova voditeljica, inače kondicijski trener u klubu, Nina Grebenar nije krila zadovoljstvo.
- Bez obzira na rezultat smatram da smo odigrali jako dobro. Reakcija mojih cura je bila prava, odigrali smo onako kako smo se dogovorili, kretale su se i otvarale dobro, čuvale prostor i ponosna sam na njih. Mi treniramo na velikom terenu, ponekad radimo određene stvari na malom prostoru, ali nikad ne igramo kao što smo to učinili sada. Ako znamo da neke cure po prvi puta igraju na parketu, da su s druge strane bili su dečki, ovo je izgledalo dobro -zaključila je Grebenar.
 
Sljedeći su na redu bili mladi igrači Istra-Pule pod imenom Moj san kojima suparnik Premium Auto nije pružio otpor, za razliku od ekipe L'Artigiano 
koja je namučila favorizirane jupiterovce. Rani pogodak nije obeshrabrio Porečane koji su imale dobar posjed i prilike, no iskusni protivnik nije dozvolio izjednačenje, a pred sam kraj je još jednom poentirao za 2:0. Druga porečka ekipa Real Tehnika uspjela je proći pretkolo pobjedom nad CB Patriot u tvrdoj utakmici gdje su uspjeli iskoristiti rijetke prilike, za razliku od protivnika sa Grobnika. (Boris VIDULIN)
 
 
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter