Moja ulica, moja ekipa: Ples kuglica kreće u 19 sati

Detalj s prošlogodišnje Ulice - Vedran Perčić i Nikola Radmanović (M. ANGELINI)
Detalj s prošlogodišnje Ulice - Vedran Perčić i Nikola Radmanović (M. ANGELINI)

Moja ulica, moja ekipa 2015. - Suzuki Motortech, malonogometni turnir čije će se 27. izdanje odvijati u Domu sportova "Mate Parlov" između 11. i 27. prosinca, danas će dobiti svoj kostur.

Treću godinu zaredom poprište izvlačenja parova za pulsku haklersku feštu bit će CB Cabahia, a "ples kuglica" započet će u 19 sati. Premda je službeni rok za prijave istekao sinoć u 20 sati, točan broj ekipa koje će danas s nestrpljenjem čekati hoće li im božica Fortuna biti majka ili maćeha saznat ćemo neposredno pred izvlačenje.

Naime, organizatori Ulice, Sportsko društvo Hakl, kao i prijašnjih godina prijave za nastup primat će i danas, činjenica na koju su se oni komotniji akteri turnira već navikli kao na nepisano pravilo koje obilato koriste.

Drugim riječima, linija ispod broja sudionika podvući će se tek pola sata prije početka ždrijeba, no jedno je sigurno, u lov na nagradni fond vrijedan 30 tisuća kuna, od kojeg će polovica pripasti novim "herojima ulice", a drugu polovicu među sobom podijeliti preostala tri polufinalista, devete će godine u nizu krenuti troznamenkasti broj ekipa. "Čarobna granica" od sto ekipa prvi je put probijena 2007. godine, četiri godine kasnije postavljen je aktualni rekord od 134 ekipe, lani su bile 123, a koliko će ih se ove godine naći u bubnju saznat ćemo danas. Zasad ta brojka, podložna promjenama iz minute u minutu, iznosi 101 ekipu.

Kao što se u ovom trenutku ne zna točan broj sudionika 27. Ulice, ne znaju se još ni sva četiri nositelja, oni povlašteni koji se međusobno neće moći "razračunati" prije polufinala, a nalazit će se na vrhu i na dnu kostura te će u slučaju da bude prijavljeno manje od 128 ekipa, biti slobodni prvo kolo. Jedina nepoznanica je Avto Grosuplje, osvajač prvog mjesta 2012. i drugog mjesta 2013. godine koji bi svoj nastup, po nekim prognozama, mogao potvrditi u "pet do podne". Ako od dolaska slovenskih haklera u Pulu ipak ne bude ništa, ekipa koja će u "velikoj četvorki" praviti društvo TNT Pizzeriji Matteo Malinska, klincima Pizzerije Jupiter i Šijana Spartansima bit će MNK Potpićan '98 AD Tokić.

U pauzama glavnog turnira igrat će se deveto izdanje "Mini ulice" na kojem će, oslobođeni plaćanja kotizacije, nastupiti dječaci do 11 godina starosti, članovi istarskih klubova. "Mini ulica" ove će godine okupiti rekordnih 30 ekipa podijeljenih u osam skupina unutar kojih će razigravati svaka sa svakom, a pobjednici skupina izborit će plasman u četvrtfinale nakon čega kreće nokaut sistem. Klinci će igrati subotom i nedjeljom, prva dva vikenda donijet će susrete po skupinama, u subotu 26. prosinca igrat će se četvrtfinale i polufinale, dok će završni dan ovogodišnje "Ulice" klincima donijeti ogled za treće mjesto i finale. "Mini ulicu" otvorit će u subotu, 12. prosinca u 9 sati, susret između Istre 1961 i Banjola. (I. CEROVAC)

 


Podijeli: Facebook Twiter