Moja ulica, moja ekipa: MNK Jaši u osmini finala

Mark Kostešić postiže drugi gol pokraj Siliana Fabrisa (M. ANGELINI)
Mark Kostešić postiže drugi gol pokraj Siliana Fabrisa (M. ANGELINI)

MNK Jaši, drugi nositelji 24. izdanja malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2012 - Suzuki Motortech", prošli su u osminu finala.

Hakleri Tubusa pokazali su se kao čvrst orah, no nisu imali odgovor na Marka Kostešića koji je hat-trickom odveo finaliste iz 2009. godine u "sweet sixteen".

Bio je to susret prepun preokreta u kojem su u prvom poluvremenu mreže mirovale, a potom je u nastavku krenuo vatromet. Najprije je Tubus poveo pogotkom Alibašića, potom je Kostešić s dva gola prebacio vodu na mlin Jaša, zatim je Meden još jednom vratio stvari na početak, ali kad je "sidrun" Kostešić treći put poentirao, to je bio kraj ove priče jer Tubus snage za još jedan povratak u susret jednostavno više nije imao.

Jučerašnji dan donio je i sraz dviju ekipa koje se mogu pohvaliti da su slavile na "Ulici", porečke Vita Leve Elektrometal koja je do kraja otišla 2008. godine i njihovog nasljednika na tronu, Pizzerije TNT Matteo iz Malinske.

Bio je to tvrd ogled u kojem se, usprkos prilikama na obje strane, mreže nisu tresle pa je pitanje pobjednika riješeno nakon izvođenja sedmeraca.

Ni tu nije sve išlo lako, pa je tako moralo biti izvedeno deset kaznenih udaraca da bi se dobio pobjednik. Stigli su "TNT-eovci" do prednosti već u prvoj seriji kad je njihov čuvar mreže Berković zaustavio udarac Dujanića, porečki golman Gržentić vratio je stvari na početak u drugoj seriji, da bi na kraju presudila peta serija u kojoj je Berković izašao kao pobjednik iz dvoboja sa Šuranom te su tako i treći nositelji 24. "Ulice" ostali u turniru.

Rezultat 2. kola: TNT Pizzeria Matteo Malinska – Vita leva Elektrometal Poreč 4:3-7m (0:0).

Rezultati 3. kola: Navigator Veruda - MNK Punta 2:1-7m (0:0), Visitors Pansion sport - Geo Gangnam style 0:3 b.b. (prekid 44 sekunde prije kraja), Tubus - MNK Jaši 2:3. (I. CEROVAC)

Visitorsi napali suca

Neslavno je započelo treće kolo na 24. "Ulici", prekidom susreta između ekipa Visitors Pansion sport i Geo Gangnam style.

Do prekida je došlo zbog napada igrača Visitorsa na suca Borisa Sabadoša pri rezultatu 2:2, u trenutku kada su do kraja susreta preostale 44 sekunde, a povod je bio deseterac dosuđen u korist njihovih protivnika.

Neslužbeno, vinovnici incidenta bili su Mladen Marjanović i Ivan Ljubotina koji su fizički napali Sabadoša, nakon čega su on i njegov kolega Silvestar Bezelj označili prekid susreta i brže-bolje se povukli u svlačionicu.

Navodno su Visitorsi krenuli za njima, no na vrijeme su u tome bili spriječeni, a kako se ni nakon toga tenzije nisu smirile, pozvana je i policija koja je suce ispratila iz dvorane.

Bio je to neslavan kraj ogleda u kojem su Visitorsi imali sve u svojim nogama, vodili 2:0, a onda su krenuli s grubostima i upravo su ih ti akumulirani prekršaji "došli glave".

Naime, pri rezultatu 2:1 dosuđen je prvi deseterac nakon kojeg su tenzije na parketu poprilično narasle, a kad se situacija donekle smirila, Geo je stigao do izjednačenja.

Drugi deseterac bio je kap koja je prelila čašu kod Fažanaca, poznatih po "tankim živcima", i uslijedio je prekid nakon kojeg je susret za "zelenim stolom" registriran s 3:0 za Geo koji je tako prošao u osminu finala. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter