Moja ulica, moja ekipa: Ispali najteži

Vladimir Jeličić Crni između Elvisa Sofića i golmana Armana Hamedovića, ishod prati Dragan Tomić
Vladimir Jeličić Crni između Elvisa Sofića i golmana Armana Hamedovića, ishod prati Dragan Tomić

Organizatori 24. izdanja malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2012 - Suzuki Motortech", SD Hakl, mogli su odahnuti. Naime, kako će se ovogodišnja "Ulica" rastegnuti na čak 14 dana, bilo je upitno kako će se intenzivno korištenje odraziti na parket Doma sportova "Mate Parlov". Poseban izazov kakvoći i kvaliteti podloge u najvećoj pulskoj dvorani bila je najteža ekipa na "Ulici" 100+, no ona je svoj nastup zaključila već u prvom kolu. Nije im pritom pomogla ni činjenica da su u sastavu imali dvojac iz "perolake kategorije", Ivicu Tomića (74 kg) i Miju Josipovića (73 kg), koji su zajedno teški kila koliko i Dragan Tomić (147 kg).

- U posljednji čas nam je par "stokilaša" otkazao nastup, bilo nas je malo i morali smo popuniti brojku s dvojicom lakših koji su dobili majice na kojima je pisalo "sto minus", ali ni to nam nije pomoglo - rekao je nakon utakmice Željko Fedetov

Pogrešna procjena tako je skrojila odlazak u gledalište jedne od atrakcija prošle, ali i ove "Ulice", ono što si nisu dopustili hakleri Višnjana koji su rovinjskoj Gušterici podarili "petardu". Bio je to i susret u kojem smo prvi put na 24. "Ulici" vidjeli deseterac nakon šestog akumuliranog prekršaja koji je propustio realizirati Rovinjež Veselinović.

Do višnjansko-porečkog sraza još je dug put, jer sljedeći protivnik Višnjanaca nije baš tako slab. Naime, radi se o Rivi Restoran Trošt za koju igra i nekolicina iskusnih haklera koji su 2006. godine, kao vrsarska Bubamara, igrali finale. S druge strane, Vita Leva mora najprije u drugom kolu mora preskočiti treće nositelje, haklere TNT-a. Za takav doseg trebali bi barem ponoviti ogled u kojem su s 10:0 deklasirali Garti Sails. Četiri puta u strijelce se upisao Edo Flego, najbolji igrač 2008. godine, triput je zabio Igor Žiković, dvaput Dean Bonaca, a za okruglu desetku pobrinuli su se mladi Verudeži zabivši si autogol.

Dosadašnja ljepotica turnira, barem što se tiče uzbudljivosti, definitivno je bila utakmica između Elektro Percana II i AS Viškovića. "Serviseri" su vodili 3:1 kad je do kraja preostalo manje od dvije minute i uspjeli su pritom promašiti i dva deseterca te omogućili "električarima" da sa sirenom stignu do poravnanja. I nakon prve serije sedmeraca AS Višković je bio u prednosti jer su njihovi protivnici "zapucali" kazneni udarac, no u skladu s vremenom darivanja koje nam se približava oni su im brzo uzvratili istom mjerom, da bi u potom u četvrtoj seriji još jednom bili neprecizni i Elektro Percan II prošao je u drugo kolo. (Ivica CEROVAC; snimio Manuel ANGELINI)

Rezultati 1. kola: Vita leva Elektrometal - Garti sails 10:0, El stil SFC - Metal ekspert 8:0, Kraljeva Sutjeska - Poštari 4:5 – 7m (2:2), Netko iz mase - Veli Vrh 12:0, Gušterica Rovinj - Višnjan 0:5, Duran - 100+ 1:0, AS Višković - Elektro Percan II 5:6 – 7m (3:3), Ožujsko gladijator - NK Štinjan veterani 1:0, Riva restoran Trošt - Moj san 6:0, Tomić gradnja - Navigator Veruda (17.20), Mali čiz - MNK Šijana (18), MNK Valdebek - Qpola (18.40), El stil juniori - Istra 1998 (19.20), Babići boys - Bijela golubica (20), Castelnuovo - Fanaticos (20.40).


Podijeli: Facebook Twiter