Moja ulica: Harlem i El Stil na granici incidenta

Smirivanje tenzija - sudac Leonid Manojlovski s veteranima Harlema (D. ŠTIFANIĆ)
Smirivanje tenzija - sudac Leonid Manojlovski s veteranima Harlema (D. ŠTIFANIĆ)

Dva prva mjesta, jedno drugo, jedno treće i dva četvrtfinala, učinak je Pizzerije Jupiter na najmasovnijem istarskom haklerskom turniru od njegova obnavljanja.

Drugim riječima, od osam izdanja "jupiterovci" su na šest stigli među osam najboljih, a kako su krenuli na 24. izdanju malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2012 - Suzuki Motortech", mogli bi se tamo naći i ove godine.

Prva stepenica nije im bila previsoka, no kad su stigli nešto zahtjevniji protivnici, i njih su bez previše problema "zgromili". Protiv porečke Palestre bilo je 3:0, dok su danas "zagrmjeli" Blašković i Valčić za ulazak u "sweet sixteen" ove ekipe, koja je poput dobrog vina - što je starija, to je bolja.

- Ekipa je na okupu deset i više godina i to je naša prednost, ta uigranost. Pojačamo se i mi ponekad nekim mlađim igračem, kao sad s Bojkićem, no kostur se zna u dušu i ta kombinacija dobro gura, rekao je Fatos Hoxha, jedan od "senatora" Pizzerije Jupiter. "Svi mi igramo veliki nogomet, a kad prvenstva završe, okupi se stara ekipa i krene uživancija, turnir za turnirom. Zasad nam dobro ide, u Novigradu smo među 16, na 'Ulici' isto, dok smo na 'Kutiji šibica' stigli među 32 najbolje ekipe."

Na Fatosu se vidi da na "Ulici" posebno uživa, jer je zbog igara i igrica iz NSŽI-ja bio primoran preskočiti ljetnu malonogometnu sezonu.

- Dobio sam kaznu od osam mjeseci koju su mi kasnije smanjili na šest, jer ranije nisam bio kažnjavan, i koja je istekla u listopadu. Jedva sam dočekao. Po povratku sam igrao veliki nogomet za Iskru iz Vineža, a sad sam se okrenuo haklu, istaknuo je Hoxha, priznavši da nije previše upoznat s rasporedom završnice na "Ulici". - Ne gledamo previše prema naprijed. Idemo iz utakmice u utakmicu i u svakoj uživamo. Dobro guraju i naši klinci i bilo bi lijepo kad bismo se susreli u finalu. Otkad nastupamo s dvije ekipe to nam se još nikad nije dogodilo i to bi stvarno bio idealan završetak, kaže Fatos Hoxha.

Osminu finala izborio je i El Stil SFC pobjedom nad MNK Harlemom. Za razliku od prethodnog ogleda, u kojem je Pizzeria Jupiter "gospodski" stigla do pobjede, ne napravivši pritom u drugom dijelu niti jedan akumulirani prekršaj, SFC i Harlem odigrali su ružan, na trenutke i prljav susret, ispunjen grubim prekršajima i garniran s dva crvena kartona.

U jednom trenutku, nakon što je Tači nabio Reku uz ogradu, zamalo je izbila i opća tučnjava, no strasti su se ipak nekako smirile, a SFC je svoju kvalitetu s dva gola u završnici pretočio u uvjerljivu pobjedu.

Rezultati 3. kola: Caffeteria Lovrić - Indio Signal Sistem 3:1, TNT Pizzeria Matteo Malinska - Višnjan 5:2, No name - Pizzeria Jupiter 0:2, MNK Harlem veterani - El stil SFC 0:3, Fanaticos - Pizzeria Jupiter Klinci 1:3. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter