Moja ulica: Bijela golubica utješila "uljanikovce"

Riječani prošli u 2. kolo - strijelac prvog gola Kristian Cianci (bijeli) i Rade Crnogorčić (M. ANGELINI)
Riječani prošli u 2. kolo - strijelac prvog gola Kristian Cianci (bijeli) i Rade Crnogorčić (M. ANGELINI)

Polako se zahuktava. Drugi dan 25. izdanja malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2013 - Suzuki Motortech" donio je čak 17 utakmica koje su se od podneva redale jedna za drugom na parketu Doma sportova "Mate Parlov".

Pomalo neočekivano, u dosadašnjim susretima prvog kola viđen je pravi serijal sedmeraca, nešto što je prijašnjih godina bilo rezervirano za kasniju fazu turnira, nakon što se "filtrira" kostur.

Već je prvi dan "Ulice" donio i prvi ogled u kojem se mreže nisu tresle, između Fuflanders Lucky bara i MNK Tupljak, ali isto tako i onaj između AS Višković Spartansa i Ultimate koji je okončan 15:0 te bi lako mogao odnijeti primat po broju postignutih pogodaka na ovogodišnjem turniru.

Rekord u svojoj kategoriji mogao bi osvojiti i ogled između Jimmy toursa i Miće butige u kojem je, nakon 1:1 u regularnom dijelu, izvedeno čak 28 sedmeraca. Teško je opisati što su sve propustili hakleri Miće butige čiji je golman kod izvođenja kaznenih udaraca bio na barem pet lopti, no sve su mu one nekako izmigoljile u mrežu.

Vidjevši da im golman nema svoj dan, zamijenio ga je igrač Kenan Hadžić koji je odmah obranio dva sedmerca, no njegovi suigrači su potom zapucali dvije meč lopte i na kraju preselili u gledalište.

Njihovim putem nije krenula Bijela golubica Piazzeta koja je svladala JM d.o.o. Medulin. Najsretniji takvim ishodom zacijelo je bio voditelj ekipe Jadranko Tomišić, koji tako nije već nakon drugog dana zaključio svoju dvostruku ulogu na 25. "Ulici".

Naime, kao igrača Uljanik Orfeja iz turnira su ga ranije eliminirali hakleri TNT Pizzerije Matteo Malinska, osvajači "Ulice" 2009. godine, koji su slavili s uvjerljivih 9:0.

- Prvih par minuta smo se još nekako i držali, no oni su jednostavno bili brži, mlađi, ni lasom ih nismo uspjeli uhvatiti. Utakmicu najbolje opisuje činjenica da nismo uspjeli ni prekršaje napraviti kad smo željeli, imali smo ih samo dva po poluvremenu, više od toga ih nismo stigli uloviti, priznao je Tomišić.

- Bez obzira na to, devet golova je stvarno puno, toliko ih u životu nismo primili na jednoj utakmici, ne pamtimo ni kad smo bili pioniri da smo od nekog izgubili s devet razlike, veli Tomašić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter