Moja ulica: Auto Grosuplje na mlazni pogon

Valentin Leshdedaj (Konoba Danijela Betiga) otklanja opasnost ispred Željka Mitrakoviča (Auto Grosuplje) (D. ŠTIFANIĆ)
Valentin Leshdedaj (Konoba Danijela Betiga) otklanja opasnost ispred Željka Mitrakoviča (Auto Grosuplje) (D. ŠTIFANIĆ)

Dvaput je u dosadašnjim izdanjima najmasovnijeg istarskog haklerskog turnira trofej namijenjen pobjedniku prešao s onu stranu Učke, 1984. godine kad je trijumfirao Opatijaplast i 2009. kad je slavila TNT Pizzeria Matteo iz Malinske.

Na 24. izdanju malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2012. - Suzuki Motortech" pojavila se družina koja bi pobjednički pehar lako mogla prenijeti preko Dragonje - Auto Grosuplje.

Istina, trnovit je put još pred njima, četiri pobjede žele li otići do kraja "Ulice", no u tri dosadašnja nastupa slovenski hakleri potvrdili su dobar glas s kojim su stigli u Dom sportova "Mate Parlov" zabivši pritom osam, a ne primivši niti jedan pogodak.

Treće kolo donijelo im je ogled protiv još jedne ekipe sa slovenskim štihom, Konobe Danijela Betiga pojačane dvojicom haklera iz "dežele", Režonjom i Mehićem. Podsjetila je Konoba na 2007. godinu kad je, uz Žagarstvo Mazej kao dodatak imenu i s nekolicinom Slovenaca u svojim redovima, osvojila treće mjesto na "Ulici". Igrali su hakleri Konobe pritom možda i najljepši mali nogomet na turniru, ali Indio Signal Sistem s Ervinom Radulovićem na golu bio je u polufinalu previsoka prepreka.

Željela je Konoba ponoviti i ove godine te visine, ali u tvrdom i izjednačenom dvoboju, u kojem niti jedna ekipa nije željela preuzeti previše rizika, sjajna akcija Adrinjeka u završnici prvog dijela donijela je vodstvo Auto Grosuplju, a samim tim i više slobode u nastavku susreta. Naime, kako se bližio kraj, Konoba je morala izvući golmana i krenuti na sve ili ništa, što je kaznio Jolić i potvrdio prolazak slovenskih haklera u osminu finala.

Tamo, pak, neće biti Lišjere poli Koste. Premda su im ambicije dosezale puno dalje od ostvarenog dosega, hakleri Lišjere nisu uspjeli preskočiti DLD motore, za što su prvenstveno sami krivi. Na krilima ponajveće nade pulskog nogometa Tina Ivanovića, Lišjera je već u drugoj minuti susreta došla u vodstvo, no onda su si praktički sami zabili tri gola. Nisu to bili klasični autogolovi, ali mreža im se svaki put zatresla nakon grešaka koje se tako iskusnoj družini, uz izuzetak Ivanovića juniora, ne bi smjele dogoditi i to ih je koštalo preseljenja u gledalište.

Rezultati 3. kola: Auto Grosuplje - Konoba Danijela Betiga 2:0, DLD Motori - Lišjera poli Koste 3:1, Alkoholni oblak - MNK Limpress 2:1 - 7 m (0:0) (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter