Moja pjesma tebi za Valentinovo


U rovinjskom Art Public Baru u subotu uvečer održana je pjesnička večer na kojoj je nastupio veliki broj autora čija su djela i pjesme uvrštene u knjigu "Moja pjesma tebi za Valentinovo".

Kako i sam naziv zbirke veli, riječi i stihovi posvećeni su ljubavi - ljubavi bez koje bi bili, kako je izrekla moderatorica večeri Slavica Božićević, samo kamenje. Ljubav je i ovog puta samo večer poslije obilježavanja Dana zaljubljenih, sv. Valentina, bila u fokusu interese brojnih autora pristiglih iz čitave Istre i šire.

Svoje su stihove kazivali Rita Brgić Stokić, Vesna Milan, Nevenka Uljanić, Davorka Flego, Neda Milenkovski - Alba Istriana, Mira Ružić Čikan, Slavica Božićević, Ariana Nefat, Amelia Cerin, Jozefina Ivanić, Roberta Berci, Lidija Dimovska, Ana Krnjuš, Josip Klarić i Drago Draguzet, dok su specijalni gosti - Biba i Vlado Benussi te mlađahni Antonio Vlah na roženicama - donijeli glazbu i potaknuli izvođače i okupljenu publiku da zajedno otpjevaju neke od najljepših ljubavnih evergreena.

Inače, knjiga "Moje pjesme tebi za Valentinovo" treći je za redom izdavački poduhvat KULTure sNOVA iz Zagreba i, kako kaže Božićević, pokušaj stvaranja male međunarodne antologije ljubavnih pjesma. U knjizi se naime, nalaze ljubavne pjesme 169 autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Italije, Nizozemske, Njemačke, Austrije, Slovenije, Kosova, Danske, Albanije, Češke, Egipta i Kanade, a jedan djelić njih, iz usta i duše samih autora, u večeri prepunoj ljubavi i nježnih stihova, rovinjska je publika imala prilike čuti i u njima uživati. (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter