"Moja Istra", skupna izložba članova Uliksa

Izloženi radovi članova Uliksa (V. BEGIĆ)
Izloženi radovi članova Uliksa (V. BEGIĆ)

Dvadeset i deveta skupna izložba članova Udruženja likovnih i književnih stvaratelja ULIKS otvorena je sinoć u pulskoj galeriji Stari grad u Kandlerovoj ulici. Predstavilo se osamdesetak autora, a zajednička im je tema bila "Moja Istra".

Kako su rekli predsjednik ULIKS-a Edo Orel i tajnik Anđelo Cvjetković, ovo je prvi postav u novoobnovljenoj galeriji. Ovoga puta svoje je radove predstavilo nešto manje autora jer je riječ o tematskoj izložbi, no odišu bogatstvom i raznolikošću podtema i tehnika.

Premda prevladava štafelajno slikarstvo, prisutne su i skulpture, nakit, fotografija, primijenjena umjetnost i drugi oblici izražavanja.

Među brojnim autorima predstavili su se Nevenko Stupar, koji je i oblikovao postav izložbe, Amina Konate Visintin, Mirjana Ivošević, Sonja Perdija, Mirna Mošnja, Graciela Sirotić, Karmen Bumbak, Ester Regvat, Ida Slepčević Drenik, Đanino Bubalo, Desanka Sarvan, Dalibor Cukon, Tamara Mladenić Brajković, Rajko Ivošević, Greta Catela, Davorka Tenčić Radočaj, Vesna Jaklin Pantić, Rešid Krajnić, Rozana Mihovilović Perc i drugi. Autori pripadaju raznim generacijama, različitog su obrazovanja, ali sve ih veže ljubav prema umjetnosti. Brojni od njih napravili su svoje prve umjetničke korake na likovnim tečajevima pod vodstvom likovne pedagoginje Milanke Korovljev.

Izložba ostaje otvorena do 14. lipnja svakodnevno od 10 do 13 i od 17 do 21 sat. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter