Moj mandat je bio presudan za otkrivanje korupcije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović poručio je u petak kako je njegov dosadašnji predsjednički mandat bio presudan za otkrivanje korupcije i kriminala u Hrvatskoj, istaknuvši da njegov program za novi mandat nudi promjene koje jamče više demokracije i bolje organiziranu državu.

"Podsjetit ću da su sva velika uhićenja nastala u mome mandatu. U zadnjih pet godina moj mandat je bio presudan i preloman za otkrivanje korupcije i kriminala u Hrvatskoj", rekao je Josipović u Zadru, gdje je prošetao Kalelargom do Foruma i družio se s građanima na Narodnom trgu. Odgovorio je tako na novinarsku upit kako tumači najave iz SDP-a da će na konferenciji za novinare progovoriti i o nekim izjavama njegove protukandidatinje, HDZ-ovke Kolinde Grabar Kitarović, te dodao da je SDP jedna od 17 stranaka koje ga podupiru, ali da ne zna ništa o toj konferenciji za novinare. Novinare je zanimalo i hoće li za drugi izborni krug učiniti zaokret u kampanji kako bi pridobio birače koji u prvom krugu nisu izašli na izbore te one koji u prvom krugu nisu glasovali za njega. Josipović je najavio kako će jasnije istaknuti da je njegov program taj koji nudi ozbiljne promjene u društvu, koje će dovesti do više demokracije, bolje organizirane države, smanjenja administracije, ali i do puno boljega gospodarstva.

"Evo, upravo sam razgovarao s nekima od mladih Zadrana koji studiraju, neki rade, neki s posla, neki na posao, neki sjede u kafićima. Zaista mislim da je najvažnija stvar ovakvim reformama mladima otvoriti presopektivu. Naša država počiva na mladima. Međutim, država mora omogućiti uvjete za njihovo zapošljavanje, da ostanu ovdje i da svoje obitelji zasnuju upravo u svojoj domovini", poručio je. Na novinarsku opasku kako očito neće biti nekih drastičnih zaokreta u kampanji, Josipović je odgovorio kako je dosad vrlo jasno izašao s vrlo ozbiljnim reformama u društvu i projektom koji jamči promjene, te da je siguran da će to građani prepoznati. S obzirom da će tijekom dana posjetiti i Donji Lapac, novinari su ga pitali i jesu li nacionalne manjine njegovo biračko tijelo, na što je Josipović odgovorio kako je predsjednik svih građana u Hrvatskoj.

"Takav ću i ostati. Vodio sam brigu u prvome mandatu o svima, pa tako i o pravima pripadnika svih manjinskih zajednica, pa tako i srpske nacionalne manjine. Mislim da je ljepota našeg društva to bogatstvo različitih kultura i tradicija. Valja izaći na izbore i to ću im poručiti", kazao je. Upitan što mu znači pobjeda u Zadru, kao tradicionalnoj utvrdi HDZ-a, u kojem je u prvom krugu osvojio više glasova nego na državnoj razini, Josipović je rekao kako cijeni sve građanke i građane bez obzira za koju stranku inače glasuju. "Pozivam sve Zadrane da ponovno glasuju za mene, a one koji nisu da to učine drugi puta. Zadrani su prepoznali moj program, puno im hvala i nadam se da će tako i ostati u drugome krugu", istaknuo je. U nastavku svoje izborne kampanje Josipović će poslijepodne posjetiti Donji Lapac, a navečer će se družiti i s građanima Hrvatske Kostajnice. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter