"Moj Labin" Valtera Golje


Danas izlazi album prvijenac labinskog kantautora Valtera Golje, a kako navodi autor, prvi je to autorski album zabavne glazbe ikada kreiran, produciran, snimljen i objavljen u samom Labinu. Valter Golja rođen je 1961. godine, a glazbenu naobrazbu počeo je svojoj desetoj godini kod prof. Aleksandra Atanaskovića, kada mu harmonika postaje njegov osnovni instrument.

Album sadrži 11 skladbi koje je Golja kreirao od 2009. do ove godine. Skladbe su, posebno singlovi "Mendula", "Senjorita Mexicana" i "Ive moj", dosad već puštane u eteru Radio Pule, Radio Labina i Radio Istre.

Osim zvuka istarskih narodnih instrumenata u simbiozi s harmonikom (ponekad i trubom), široj jadransko-mediteranskoj atmosferi ovog debi albuma doprinose mandoline i klapsko pjevanje. Naslovna pjesma "Moj Labin" je u country stilu, a ispjevana je na labinjonskoj cakavici i, kako kaže Golja, predstavlja svojevrsni autobiografski osvrt na duboku povezanost sa svojim rodnim gradom. Na albumu gostuju razni labinski glazbenici i vokalisti, a izdavač albuma je Radničko kulturno-umjetničko društvo "Rudar" iz Raše. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter