Moj kažun: Za jubilej brojni noviteti

Radionice gradnje kažuna i suhozida u Galižani (D. MEMEDOVIĆ)
Radionice gradnje kažuna i suhozida u Galižani (D. MEMEDOVIĆ)

Jubilarna, 10. akcija Moj kažun - La mia casita Grada Vodnjana ove će se godine održavati od 13. do 28. svibnja. Osim pokaznih radionica za gradnju kažuna i suhozida, u kojima mogu sudjelovati svi posjetitelji, besplatnih vožnji turističkim vlakićem i Bumbarbike maratona, iz gradske uprave za ovu godinu najavljuju i brojne novitete. Među njima je potraga za blagom na biciklama na stazi dugoj 20 kilometara namijenjena avanturistima i onima istraživačkog duha.

Da bi saznali što se zapravo skriva iza naziva "U potrazi za… kamenom" potrebno je doći u subote 14. i 21. svibnja u 16 sati, ili u nedjelje 15. ili 22. svibnja u 9 sati, u Park kažuna u Vodnjanu, gdje je start i cilj programa. Novi program akcije za zainteresirane grupe petkom, a odnosi se na vrtiće, škole i druge nosi naziv ″Tragom Bartolomea Biasoletta″. Djeca će putem ovog programa imati priliku upoznati se sa biljnim svijetom zavičaja i njegovim značenjem za život čovjeka te radom i postignućima ovog Vodnjanaca. Otvaranje akcije je u petak, 13. svibnja u 10 sati u Parku kažuna, do 16 sati održavat će se pokazne radionice gradnje kažuna i suhozida i vožnja vlakićem u sklopu radionice "Tragom Bartolomea Biasoletta".

Izuzev tog dana, pokazne radionice gradnje petkom održavat će se u Galižani na lokaciji Carignan, a subotom će posjetitelji moći uživati u besplatnoj vožnji turističkim vlakićem kroz istarski krajolik i otkrivati staze i kažune obnovljene tijekom prošlogodišnjih akcija. U nedjelju 15. svibnja, s početkom u 10 sati, obilježit će se Međunarodni dan obitelji u Parku kažuna u suradnji sa društvom Naša djeca Vodnjan. Bumbarbike maraton, biciklijada u sklopu ciklusa "Jug na dva kotača" održat će se u subotu 21. svibnja sa startom u 17 sati u Parku kažuna. Vozit će se dvije rute, kraća od 10 i duža od 20 kilometara. Prijave za biciklijadu primaju se istog dana od 16 sati. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter