Mohorović: Odustao sam zbog moralne obveze

Aldo Miletić i Srećko Mohorović (R. SELAN)
Aldo Miletić i Srećko Mohorović (R. SELAN)

Povlačenje jedne od političkih opcija iz koalicije, što za posljedicu ima nemogućnost formiranja većine u Općinskom vijeću, razlog je zbog kojega je Srećko Mohorović, načelnik općine Sv. Nedelja, odustao od drugog izbornog kruga u koji je ušao kao kandidat grupe birača.

Iznio ga je na konferenciji za novinare zajedno s Aldom Miletićem, kandidatom za još jedan mandat njegovog zamjenika.

U prvom izbornom krugu osvojio je 30,99 glasova, što mu je dalo pravo da se još jednom natječe za naklonost birača sa Gianvladom Klarićem iz SDP-a, koji ih je osvojio najviše, 42,2 posto. Treći izborni rezultat ostvario je Mladen Vlačić iz SDP-a sa 10,62 posto glasova, a četvrti kandidat grupe birača Eđidio Miletić privukavši 10,26 posto glasova.

Mohorović se zahvalio biračima za podršku u proteklih deset godina i zatražio ispriku za odluku na koju su bili primorani. Naime, on i njegov zamjenik procijenili su i da u slučaju pobjede u drugom krugu ne bi mogli provoditi program s kojim su izašli pred birače, s obzirom da nemaju većinu u Vijeću.

- Naša obveza je odustati od drugog kruga jer se mi ne borimo za fotelju i vlastito blagostanje, nego za dobrobit vas i naše općine. Na koncu, vi nas za to i plaćate. Trošiti vaš novac na svoje plaće, a ne biti u mogućnosti provesti svoj program bilo bi nemoralno i protiv naše savjesti, pa smo zbog toga odustali od utrke za načelničko mjesto, poručio je biračima.

Prije početka izborne promidžbe primili su ponudu od neimenovane političke opcije za prešutnu koaliciju nakon izbora. Prihvatili su je i na izbore izašli vjerujući da je džentlmenski sporazum stiskom ruke, što se dogodilo dva puta, dovoljna potvrda.

- Činjenica je da smo u prvom krugu poraženi, ali s obzirom na dogovorenu koaliciju, vjerovali smo da zajedničkim snagama u drugom krugu imamo velike šanse za pobjedu. Dan nakon izbora nazvali smo koalicijskog partnera radi dogovora i izrade strategije za drugi krug, ali, na žalost, on se u međuvremenu priklonio opciji koja je dobila veći broj glasova, objasnio je Miletić.

Mohorović ima razumijevanja za birače koji nakon deset godina traže nove ljude i programe. Također prihvaća činjenicu da je njegovom porazu (nije dobio ni trećinu glasova za razliku od izbora 2009. godinu kada je dobio je dvije trećine) i porazu njegove liste (spala je s deset na četiri vijećnička mjesta) kumovao izostanak kapitalnih investicija, ali, kaže, recesija nije dozvolila njihovu realizaciju.

Vjeruje da bi rezultat bio bolji da se mogao više angažirati u kampanji, što mu zdravstveno stanje nije dopuštalo budući da se još uvijek oporavlja od teške operacije srca.

Mohorović i Miletić će se za ostvarenje svog programa zalagati kao članovi Vijeća u kojega su ušli zajedno s Encom Mohorovićem i Brunom Mikuljanom.

Mladen Vlačić u drugom izbornom krugu

Gianvladu Klariću, kandidatu IDS-a, u drugoj će se izbornoj rundi suprotstaviti Mladen Vlačić, kandidat SDP-a. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter