Mohorovic i Berton u New Yorku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skupna izložba desetak hrvatskih slikara, kojima je primarna umjetnicka preokupacija dvodimenzionalna štafelajna slika održava se od 22. do 28. veljace u newyorškoj Galeriji MC na Manhattanu, objavio je organizator, agencija "Peti element".

Rijec je o projektu Inter Imago New York, u organizaciji splitske umjetnicke agencije i Galerije MC, koji okuplja recentne radove hrvatskih umjetnika slikara koji svojim djelima ukazuju na neiscrpnost i nužnost slikarskog izricaja.

S tridesetak radova na izložbi, koju je otvorio hrvatski konzul u New Yorku Marijan Gubic, sudjeluju i dva istarska predstavnika Orlando Mohorovic iz Rapca, Elvis Berton iz Pazina, a izlažu i Zlata Bilic-Dvoržak, Osip Rubes, Tomislav Ostrman, Anamarija Obradovic, Erna Krstic, Saša Jantolek, Josip Baricevic i Denis Petrovcic.



Slicna izložba hrvatskih slikara bila je održana na Manhattanu u lipnju prošle godine, a projekt koncepcijski obuhvaca slikarska djela koja mogu biti napravljena u nekoj od tradicionalnih slikarskih tehnika, ulju, akriliku, akvarelu i temperi, ali i manje tradicionalnim tehnikama poput kolaža i razlicitih kombiniranih tehnika.

Cilj izložbe je prikazati koliko kreativnost umjetnika može nadvladati utjecaje suvremenog tehnološkog nacina stvaranja te pružiti uvijek nešto novo i originalno tradicionalnoj dvodimenzionalnoj slici i osigurati kreativni opstanak štafelajne slike, istice se u najavi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter