Mogući odlazak Jure Obšivača remeti planove

Kvaliteta više - Jure Obšivač
Kvaliteta više - Jure Obšivač

Nogometaši Istre 1961 nastavili su svoj boravak na Rogli, ali više nisu svi u treningu. Posljedice prijateljskog susreta koji su "zeleno-žuti" odigrali protiv ukrajinskog premijerligaša Vorskle, pobijedivši 4:2, osjetila su trojica.

Ivan Zgrablić koji je susret napustio šepajući, zbog ozljede skočnog zgloba će pauzirati dva, tri dana, Ivor Horvat je teren napustio više zbog predostrožnosti nego zbog ozljede, ali je zato najgore prošao Chung Woon. Korejski igrač u pulskim redovima ići će na pregled ultrazvukom zadnje lože i dojam je da je kod njega riječ o ozljedi ozbiljnije naravi, što je samo još dodatno zakompliciralo ionako tešku situaciju u pulskim redovima.

Zbog tih je ozljeda odlučeno i da se neće danas igrati novi prijateljski susret s nekim od ukrajinskih klubova, oko čega se u ponedjeljak pregovaralo tijekom susreta u Slovenskim Konjicama. Tako će "zeleno-žuta" ekspedicija do povratka s Rogle odigrati samo još dva ranije planirana susreta.

U četvrtak protiv slovenskih nogometaša bez ugovora (SPINS) i potom u subotu neposredno pred polazak za Pulu protiv Iličevca iz Mariupola.

Dojam koji su pulski igrači ostavili u susretu protiv Vorskle bio je više nego solidan. Doduše, bila je to utakmica s dva različita poluvremena. U prvih 45 minuta odigranih po jakoj kiši nizale su se prilike pred jednim i pred drugim golom, tako da su u prvom planu bili ofenzivno orijentirani igrači.

U pulskom sastavu bolji dojam od ostalih ostavili su dvostruki strijelac Mario Sačer, te strijelac i asistent Tomislav Havojić.

U drugom poluvremenu, uz sunce koje je zamijenilo kišne oblake, na travnjaku je prikazana sasvim drugačija igra. Zaigrali su većinom igrači koji su trenutno u statusu prvih 11 osim, što je vrlo zanimljivo, prve špice Radonjića. Napadač pristigao iz Ozlja koji je u tamošnjoj Prvoj ŽNL zabio 31 gol zaintrigirao je Igora Pamića od prvog susreta, onog na "Drosini" protiv Agencije Umag. Staturom i nekim potezima doista podsjeća na samog Pamića iz igračkih dana, a s obzirom na to da odlaskom Gorana Roce pulski klub nema nijednog napadača sličnih karakteristika, odlučeno je da će se s Dejanom Radonjićem pokušati ostvariti "bingo".

Obrana koju su u prvom dijelu tvorili Čagalj, Obšivač i Budicin kao stoperi uz Horvata desno i Woona lijevo, nije suparničkim napadačima dopustila nijednu (polu)priliku.

Taj je dio susreta bio vrlo zanimljiv jer je trener Pamić u nekoliko navrata isticao kako bi u predstojećem prvenstvu upravo ova trojka ispred golmana mogla biti dobitna pulska karta. No, isto se tako pulska momčad može vrlo lako transformirati tijekom susreta i to su i napravili u drugom dijelu drugog poluvremena kad je Paminjo jednim potezom, uvođenjem Obšivača u veznu liniju uz Blagojevića i Luku Hadžića, promijenio formaciju.

Ne i kvalitetu igre, jer su "zeleno-žuti" sigurnom igrom onemogućili suparniku da i pomisli zaprijetiti Prskalu. Baš ta kvaliteta Jure Obšivača da odlično odigra na obje pozicije, ovog je trenutka kvaliteta više koju pulski prvoligaš ima u ovim pripremama.

Zato mogućnost da ovaj igrač pristigao zimus iz Dugopolja do početka prvenstva napusti pulski klub itekako remeti planove stručnog stožera. Obšivač je vrhunski profesionalac koji se nenametljivo pretvorio u lidera na travnjaku i eventualnim bi njegovim odlaskom pulski klub dospio u probleme i u obrani i u vezi, iako tu Pamić u rezervi ima Olivera Petraka koji uz Darka Franjića i dalje u Puli liječi ozljedu. Zato se u pulskom klubu nadaju kako će Obšivač i dalje biti njihov član, a niti sam igrač, što je vrlo važno, baš ne želi otići iz Pule ukoliko ne stigne "nemoralna ponuda" nekog renomiranog kluba. (R. CAR; snimio D. MEMDOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter