Moguće Pule: Radionica "Preoblikuj grad"

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

U sastavu Sajma knjige od utorka 9. do subote 13. prosinca održava se radionica Preoblikuj grad. Voditelji radionice su Nicholas Mortiner iz Velike Britanije i Oleg Šuran iz Pule, a prezentacija učinjenog bit će vidljiva posljednjeg dana sajma, u nedjelju, 14. prosinca u 16 sati u Crvenom salonu Doma hrvatskih branitelja u programu "Moguće Pule: predstavljanje radova s radionice Preoblikuj grad".

Radionica ima pet polaznika: jednu iz Pule, te po dva polaznika iz Rijeke i Zadra koji zajedno s mentorima kreativno osmišljavaju razne vizure Pule.

- Ovdje najprije dosta razgovaramo pa zatim promišljamo razne načine moguće vizure Pule, promišljamo o mogućnostima toga grada na povijesni, urbani, arhitektonski, književni, filozofski način, ustvari na sve moguće načine. Mi tu crtamo, skiciramo, ali na kraju sve će to rezultirati videouratkom, kraćim filmom u trajanju od četiri do pet minuta gdje ćemo dati svoje vizije viđenja grada i njegovog preoblikovanja, kazali su polaznici.

Voditelj Nicholas Mortiner kazao je da su već nakon dva dana rada počeli se sažimanjem različitih ideja polaznika i s kreiranjem predloška za taj kraći film.

- Našla se tu pozitivna koncentracija energije, jako puno ideja koje je trebalo sažeti i odlučiti na koji način prikazati. Prvi, radni dio bio nam je u znaku skica kojima smo oblijepili prostor Dnevnog boravka Rojca, kazao je voditelj ističući zadovoljstvo polaznicima i njihovim entuzijazmom, kao i kreativnošću.

Filmski je uradak tijekom našeg posjeta bio tek u radnoj fazi, ali vidjeli smo razne rekvizite i kreativnu, radnu atmosferu, kao i zadovoljne polaznike. (V. B.)

 


Podijeli: Facebook Twiter