Moguca rekonstrukcija Vlade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijerka Jadranka Kosor u utorak nije iskljucila mogucnost da ce predložiti rekonstrukciju Vlade, odnosno zamjenu nekih ministara, nakon što se završi donošenje proracuna za 2010. Medutim, sada Vlada radi kao tim i potreban joj je minimum mira da bi završila proracun, što je jedan od njezinih najvažnijih zadataka, izjavila je premijerka nakon otvaranja izložbe Ambienta na Zagrebackom velesajmu.

- Ako bude takve potrebe i kad bi bilo potrebe, donijet cu takvu odluku, naravno u konzultaciji s ministrima, rekla je predsjednica Vlade. Nije željela reci hoce li ministar gospodarstva Damir Polancec biti smijenjen, nakon što je u posljednje vrijeme ucinio nekoliko pogrešaka, pocevši od Podravke pa do objave natjecaja za nove ljude u njegovom ministarstvu, iako je Vlada zamrznula novo zapošljavanje. Štoviše, premijerka je u vezi sa spornim natjecajem zaštitila Polanceca, kao i ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovica, rekavši da je slucaj diplomatske note Švicarskoj u vezi s Thompsonom završena prica, jer su o tome sve rekli i Vlada i predsjednik Republike.

Kosor je odbacila tumacenja prema kojima Vladino ocitovanje Ustavnom sudu u vezi s kriznim porezom znaci pritisak na tu instituciju.

- To nije pritisak na Ustavni sud. Vlada radi svoj posao, a Ustavni sud svoj, rekla je premijerka te naglasila da ce Vlada i ubuduce poštivati sve odluke Ustavnog suda.


Podijeli: Facebook Twiter