Moguća istraga protiv Mandžukića

(Index.hr)
(Index.hr)

Njemačko državno odvjetništvo u Nürnbergu razmatra mogućnost pokretanja istrage protiv hrvatskog nogometnog reprezentativca Marija Mandžukića, zbog sumnje da je na utakmici između između Bayerna i Nürnberga u subotu proslavio gol uzdižući ruku na nacistički pozdrav, izvijestio je u srijedu njemački tabloid Bild.

- Trenutačno ispitujemo mogućnost pokretanja istrage. Proslijedili smo predmet stručnom odjelu za politička kaznena djela. Ondje će se provjeriti je li proslava gola stvarno i pravno kazneno djelo Hitlerova pozdrava - prenio je Bild riječi Antje Gabriels-Gorsolke, glasnogovornice državnog odvjetništva u Nürnbergu.

Podizanje desnice u znak Hitlerova (nacističkog) pozdrava u Njemačkoj je kažnjivo. Mediji su objavili fotografije Mandžukića koji na utakmici Nürnberg - Bayern proslavlja gol najprije salutirajući, a potom pružajući ruku prema publici.

Mandžukić je nakon toga zanijekao da je pozdravom htio proslaviti oslobađajuću presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, nego je izjavio da je samo pozdravio Hrvatsku i domahnuo publici. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter