Moguća dva hotela i marina na Ribarskoj kolibi

Dopuštena je rekonstrukcija restorana na maksimalnu visinu od osam metara (Arhiva)
Dopuštena je rekonstrukcija restorana na maksimalnu visinu od osam metara (Arhiva)

Pripremajući se za provođenje javne rasprave, Grad Pula utvrdio je prijedlog Urbanističkog plana uređenja Ribarska koliba kojeg je izradio stručni izrađivač Urbanistica d.o.o.. Planom su utvrđene smjernice za uređenje, osnove uvjeta korištenja, uređenja i zaštite prostora unutar područja njegova obuhvata.

Pretežno neizgrađeni dio

UPU Ribarska koliba odnosi se za pretežito neizgrađeni dio građevinskog područja površine oko 7,30 hektara od kojeg površina morskog dijela iznosi oko 2,16 hektara, a kopnenog oko 5,14 hektara. Planom su predviđene, između ostalog, zone sportsko-rekreacijske, stambeno-poslovno-javne i društvene, te gospodarsko-poslovne namjene, kao i morska luka.

Unutar površine sportsko-rekreacijske namjene mogu su graditi i uređivati otvorena rekreacijska igrališta bez tribina (tenis, košarka, odbojka u pijesku i ostali sportovi), trim staze, adrenalinski park, biciklističke staze, vježbališta, dječja igrališta i slično, te uređivati pješački putovi i odmorišta. Dopuštena je rekonstrukcija i prenamjena dviju postojećih građevina bivšeg kampa u sportsko-rekreacijske građevine.

Unutar površine mješovite namjene stambeno-poslovno-javne i društvene mogu se graditi/rekonstruirati građevine stambene, gospodarske ugostiteljsko-turističke, gospodarske i poslovne, te javne i društvene namjene na samostalnim građevnim česticama. Unutar ove namjene moguća je gradnja/rekonstrukcija građevina. Dopuštena je i gradnja prostora stambene namjene. Unutar površine gospodarsko-poslovne namjene, pak, dopuštena je gradnja/rekonstrukcija postojećeg restorana.

Hotel sa 120 kreveta

Građevine koje je dopušteno rekonstruirati prijedlogom UPU-a Ribarska koliba mogu biti hoteli, maksimalne visine 10 metara, s maksimalno tri etaže. Na površini stambeno-poslovno-javne i društvene namjene dopuštena je gradnja nove građevine, odnosno rekonstrukcija postojećih i prenamjena u hotel s kongresnom dvoranom s maksimalnim smještajnim kapacitetom od 120 kreveta. Visina te građevine može biti maksimalno 12 metara, odnosno maksimalno tri etaže. Također, prijedlogom ovog plana dopuštena je rekonstrukcija postojeće građevine restorana na maksimalnu visinu od osam metara, odnosno maksimalno dvije etaže.

Prijedlogom UPU-a Ribarska koliba određena je i opća morska luka otvorena za javni promet lokalnog značaja – luka Ribarska koliba s ribarskim, komunalnim i nautičkim vezovima s najviše 99 vezova za plovila duljine 8-15 metara. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter