Moguc stecaj i otpuštanja u Bojoplastu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Niti petog dana štrajka šezdesetak radnika Bojoplasta nije danas namjeravalo pokrenuti pogon, odnosno dok god Uprava tvrtke ne udovolji njihovim zahtjevima i dok im na racun ne bude isplacena placa za ožujak. Povjerenica Sindikata graditeljstva Hrvatske Ružica Labinjan potvrdila je da su se radnici u cetvrtak sastali s predsjednicima Uprave Bojoplasta i Industrogradnje Hrvojem Puljizom i Josipom Galincem, no da konkretnih pomaka nije bilo. Cini se da je Uprava svojim prijedlozima samo dolila ulje na vatru, tim više što su radnike izvijestili da novaca za place nemaju.
Po rijecima Labinjan, na sastanku s Upravom moglo se razaznati da su za tvrtku došla teška vremena, a radnicima je izmedu ostalog receno da mogu nastaviti raditi bez placa. Spominjalo se i moguce pokretanje stecaja Bojoplasta i provodenje anketa iz kojih bi se vidjelo koliko je radnika u ovom trenutku višak što daje naslutiti da su moguca i otpuštanja.
"Situacija je teška i uistinu ne znamo što ce se dalje dogadati", rekla je Labinjan i dodala da se nadaju da ce se u ponedjeljak stvari pomaknuti s mrtve tocke te da do daljnjeg ostaju u štrajku.


Podijeli: Facebook Twiter