Moguć snijeg i na sjevernom Jadranu

Pula se ipak neće zabijeliti kao u prosincu 2009. godine (N. LAZAREVIĆ)
Pula se ipak neće zabijeliti kao u prosincu 2009. godine (N. LAZAREVIĆ)

Sutra prijepodne trebao bi početi padati snijeg u Gorskom kotaru i Lici, sredinom dana i poslijepodne u sjeverozapadnom području, a do kraja dana i u Slavoniji, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ). Snijeg će povremeno padati i u ponedjeljak, a ponegdje i u utorak, rekla je dežurna prognostičarka DHMZ-a Ankica Stojanović.

Istaknula je da se u Gorskom kotaru i Lici očekuje snježni pokrivač od 30 do 50 centimetara, u sjeverozapadnom području od 15 do 30, u istočnoj Slavoniji od 5 do 10, a u zapadnoj od 10 do 20 centimetara.

Jutarnja temperatura bit će od minus osam do minus tri, a najviša dnevna od minus dva do plus tri Celzijeva stupnja.

Malo snijega nošenog burom može biti u ponedjeljak i utorak ponegdje na sjevernom Jadranu, rekla je dežurna prognostičarka DHMZ-a Ankica Stojanović.

U izgledima vremena od 13. do 15. siječnja DHMZ za nedjelju najavljuje postupno jače naoblačenje. Prijepodne na Jadranu kiša, u Gorskome kotaru i Lici će prijeći u snijeg, a sredinom dana i poslijepodne kiša i snijeg će se proširiti na cijelu Hrvatsku.

Obilnija kiša očekuju se na Jadranu, a u Gorskome kotaru i Lici do kraja nedjelje mjestimice više od 20 centimetara snijega. Vjetar slab, na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno, na Jadranu s kišom, u unutrašnjosti snijegom i kišom, a u utorak u većini kopnenih krajeva i na sjevernom Jadranu postupno poboljšanje vremena. Temperatura bez znatnije promjene, navodi DHMZ.

Dakle budu li se ostvarile prognoze DMMZ-a i Istru bi mogao zabijeliti snijeg, no svakako ne u onoj mjeri kao i sredinom prosinca 2009. godine, kada je gotovo cijeli Poluotok bio blokiran. Snježne će se radosti tradicionalno ipak zadržati nešto dalje, u Gorskom kotaru i Lici. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter