Mogadišu: 10 poginulih u eksploziji automobila bombe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 10 ljudi poginulo je u Somaliji u eksploziji automobila bombe u blizini predsjedničke palače u glavnom gradu Mogadišuu, priopćila je u ponedjeljak policija koja navodi da su metom napada očito bili visoki državni dužnosnici.

Vozač je detonirao eksploziv dok je vozio avenijom između predsjedničke palače i narodnog kazališta u trenutak kada je istom rutom prolazio visoki časnik nacionalne službe za sigurnost, pojasnio je policijski dužnosnik Abdikadir Mohamud.

"Na meti vozača automobila bombe bilo je vozilo s visokim časnikom nacionalne službe za sigurnost, ali u isto je vrijeme prolazio i minibus sa civilima. Upravo civili čine većinu žrtava", rekao je Mohamud. Prema njegovim riječima, nakon eksplozije autobombe gradski minibus se pretvorio u buktinju, a ulica je ostala prekrivena ostacima ljudskih tijela.

Sigurnost u Mogadišuu pojačana je nakon što je vojska u kolovozu 2011. iz grada istjerala islamističke pobunjenike povezane s Al-Kaidom, no atentati i bombaški napadi i dalje se dešavaju.

Za sada se ne zna tko stoji iza ovog najnovijeg napada. Pobunjenička skupina al-Šabab, koja je izvela brojne napade, nije preuzela odgovornost za eksploziju autobombe u Mogadišuu. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter