Modularni namještaj je ekonomičan i moderan

Modularni Tetran namještaj
Modularni Tetran namještaj

Kada smo bili djeca, slagali smo lego-kockice i time stvarali svoje male prostore. Kada bi nam dosadili, samo bi preslagali "legiće" i dobili novu kućicu. Kada smo narasli, posložili smo kockice u glavi ali i na bankovnom računu te uredili životni prostor shodno mogućnostima.

No, ponekad imamo potrebu za većim ili manjim prostorom ili jednostavno želimo promijeniti postojeće, ali naravno bez ikakvih troškova. Kako promijeniti ili izmijeniti prostor s postojećim namještajem bez investicija i intervencija, a da pri tom ne potrošite vrijeme na to? Izgleda kao nemoguća misija.

Da, bilo je tako sve dok nedavno američki multimedijalni dizajner Ruke Keragala, osnivač i kreativni direktor tvrtke "Ceo Tetran LLC", inspiriran lego-kockama i dječjim "transformer igračkama" nije osmislio "modularni Tetran namještaj". U skoroj budućnosti mogao bi revolucionirati način opremanja i namještanja stanova i stambenih prostora.

Ovakav "Lego" modularni namještaj, savršen je jer omogućava da shodno svojim potrebama, idejama, osobnim sklonostima i samom prostoru, vrlo brzo i jednostavno "sastavite" svoj namještaj, kojega opet možete mijenjati i prilagođavati različitim situacijama, čak i prema godišnjim dobima, kreirajući tako svoj životni prostor, bilo da priređujete party ili se družite u krugu intimnih prijatelja ili ste se upustili u organiziranje kakvog drugog događanja u svom stanu.

U vremenima kada prostor postaje sve veći luksuz, ovakav je dizajn zahvalan jer pruža maksimalnu iskoristivost svakog prostora u bezbrojnim varijacijama, a njegovu impresivnu vrijednost čini izvanredna fleksibilnost i činjenica da je u potpunosti izrađen od sto posto recikliranog materijala koji se može ponovno reciklirati.

Ovakvi proizvodi, koji su prema riječima proizvođača čvrsti i kompaktni, kad ih se zasitite, sasvim sigurno neće završavati na odlagalištima krupnog otpada, nego u reciklažnim postrojenjima i možda se opet, jednog dana, transformirani u drukčije oblike, kao namještaj ponovno naći u vašem dnevnom boravku. (Lara BAGAR)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter