Modrić očekivano među 11 Realovih najboljih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako većinu hrvatske javnosti zadnjih dana ponajprije zanima što je to Luka Modrić u sitnim satima u jednom klubu u Los Angelesu radio u društvu izvjesne dame Dajane Gudić, najbolji hrvatski nogometaš na američkim je pripremama najbolji dojam ipak ostavio na nogometnim travnjacima. Uostalom, Modrić kod novog trenera Carla Ancelottija uživa jednak status kao i kod njegova prethodnika Josea Mourinha s obzirom na činjenicu da je izborio mjesto među jedanaestoricom najboljih "galacticosa" pred početak nove sezone u Primeri idućega vikenda.

Vodeći španjolski mediji već su objavili sastav Madrižana koji će se suprotstaviti "Betisu" u prvome kolu španjolskoga prvenstva. Dakle, u formaciji 4-4-1-1 u Ancelottijevoj se bilježnici tijekom američke turneje iskristalizirala sljedeća momčad: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Özil, Casemiro, Modrić, Isco - Cristiano Ronaldo - Benzema. Trojica novih igrača (Carvajal, Casemiro, Isco) našli su mjesto u Ancelottijevoj udarnoj momčadi, što nije pošlo za rukom Samiju Khediri. Ancelotti očito više vjeruje u mirnoću Casemira i Modrića, ali i magiju Özila i Isca.

Hrvatski izbornik, Igor Štimac, dakle, ne mora brinuti. Modrić će uoči krucijalnih utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil najvažnijega igrača imati u optimalnom stanju. Modrić od početka priprema nije propustio trening, a nastupio je na svih sedam prijateljskih utakmica. (M. CVIJANOVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter