Modrić novi kapetan 'vatrenih'

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Luka Modrić je novi kapetan hrvatske nogometne reprezentacije koja otvara kvalifikacijski ciklus za SP 2018. 5. rujna na stadionu Maksimir pred praznim tribinama protiv Turske, rekao je izbornik Ante Čačić na konferenciji za novinare koja je održana u ponedjeljak u hotelu Doubletree by Hilton.

Po oproštaju Darija Srne od reprezentacije, novi će kapetan biti Luka Modrić, a dokapetani Vedran Ćorluka i Ivan Rakitić. "Novi kapetan bit će Luka Modrić, a njegovi zamjenici Ivan Rakitić i Veran Ćorluka", rekao je Čačić. Modrić je prvi put bio kapetan Hrvatske u proljeće 2015. na gostovanju kod Azerbajdžana.

Utakmica s Turskom na rasporedu u 20,45 sati, a u istom terminu u našoj skupini I sastat će se još Ukrajina i Island te Finska i Kosovo.

"Nadam se da smo svi ostali u stanju u kakvom smo bili na Euru te da ćemo s istim snagama prezentirati ono što je potrebno da Hrvatska uspješno apsolvira kvalifikacije i plasira se u Rusiju. Naša je skupina najjača, s četiri reprezentacije koje su bile na europskoj smotri, ali s obzirom na tamo prikazano imamo ulogu favorita i učinit ćemo sve da je opravdamo. Vjerujem da nas neće sputati niti igranje bez gledatelja protiv Turske i Islanda jer će nas i dalje nositi sinergija koju su igrači osjetili s navijačima. S nama su svi igrači s EP-a osim kapetana Darija Srne koji se oprostio te Gordana Schildenfelda, a umjesto njih uskočili su Josip Pivarić i Dejan Lovren", rekao je hrvatski izbornik Ante Čačić.

Među Vatrene se vraća branič Liverpoola Dejan Lovren, koji je propustio nastup u Francuskoj.

"O njemu je mnogo napisano u zadnjih šest mjeseci, a ja sam još na početku rekao da ni jedan igrač niti izbornik neće biti ispred reprezentacije. Siguran sam da je Lovren shvatio zašto nije bio na EP-u i nema potrebe da više ispašta, a ima kvalitetu da bude s nama", dodao je izbornik.

Turska u Zagreb dolazi bez nekolicine svojih zvijezda, uključujući i suigrača Ivana Rakitića iz Barcelone Ardu Turana.

"Turska sigurno želi ići na SP, a ne bih ulazio u izbor kolege Fatiha Terima za ovu utakmicu. No, siguran sam da će Turska učiniti sve da dobro uđe u kvalifikacije, a izostanak nekih pojedinaca ne znači da će biti slabi", prokomentirao je Čačić.

"Na desnoj je strani Šime Vrsaljko prirodni nasljednik Srne, no to ne znači da je nezamjenjiv jer konkurira i Tin Jedvaj, a do ponedjeljka će se iskristalizirati prva postava", rekao je izbornik dodavši kako "Hrvatska treba imati i nacionalni stadion".

'Vatreni' će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu sa Segestom u Sisku.

"Zadovoljstvo mi je i čast što možemo obilježiti obljetnicu najstarijeg hrvatskog kluba, omogućiti užitak gledateljima u Sisku, a koliko god će ta utakmica biti slavljenička, pomoći će nam pripremiti se za Tursku". Prijenos utakmice bit će na HNTV-u, a ulaznice su u prodaji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter