Modric: Ne mislim o klubu, fokusiran sam na reprezentaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ciklus napornih treninga hrvatskih nogometnih reprezentativaca u Rovinju u srijedu je nakratko zaustavljen. Izbornik Slaven Bilic dao je igracima slobodno popodne nakon jutarnjeg treninga. Jedini koji nisu mogli odmah uživati u slobodnom popodnevu bili su vezni igraci kockastih, Luka Modric i Ivan Rakitic.

Tražili su iz vodstva reprezentacije da se u razgovoru s igracima pitanja baziraju na reprezentaciji i Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, ali u slucaju Modrica bilo je nemoguce izbjeci pitanja o njegovoj klupskoj buducnosti.

- Znam da to sve zanima, ali nema novosti po tom pitanju. To me stalno pitaju, a ja uvijek dajem isti odgovor. Sad to stvarno ostavljam u drugom planu i fokusiran sam iskljucivo na reprezentaciju. Na ove treninge i na naš nastup na Euru. Osjecam se dobro, proteklih sam tjedan dana prije dolaska u Rovinj odmarao i sad sam se spreman i odmoran ukljucio u rad. Treninzi su naporni, ali i zanimljivi, rekao je Modric i dodao:

"Atmosfera je medu nama fenomenalna, kao i uvijek. Zato nam nije teško raditi. Mogu reci da baš guštamo u druženju. I što smo više skupa, to nam je lakše. Kad god smo bili dulje na okupu, ostvarivali smo bolje rezultate. Nadam se da ce i ovom prilikom biti tako, posebno jer se izbornik Bilic ovim prvenstvom oprašta od nas nakon šest lijepih godina".

Upravo je komentar Modrica na odlazak Bilica u Lokomotiv iz Moskve izazvao cudenje. Bio je jedini od hrvatskih igraca koji su, navodno, rekli da bi najava Biliceva odlaska uoci Eura mogla biti negativna za atmosferu.

- I sam sam bio iznenaden tom izjavom za World Soccer. Prvo zato što to nikad nisam izjavio, a potom i zato što nisam niti dao intervju njima. To što je najavio odlazak uoci ovih priprema sigurno nece narušiti atmosferu u našoj reprezentaciji, niti ce utjecati na naš rezultat. Bilicu mogu samo cestitati na izboru kluba i zaželjeti mu srecu, a sa suigracima cu mu se nastojati na ovom prvenstvu odužiti za sve lijepe trenutke koje smo proveli zajedno, kazao je Modric.

Ivan Rakitic, veznjak Seville, najvjerojatnije ce poceti sutrašnji susret protiv Estonije na Drosini. Dobio je zasad bitku s protukandidatima za poziciju na lijevom krilu, Kranjcarom i Perišicem.

- Meni je važno da sam spreman i da me izbornik vidi. Hocu li igrati lijevo ili u sredini vezne linije, svejedno mi je. Odlicno se slažem sa svim suigracima, posebno s Modricem. Uostalom, s Modricem se svatko slaže. To je najmanji problem, rekao je dobro raspoloženi Rakitic.

Svaka recenica o Euru s hrvatske strane pocinje prvim suparnikom prvenstva, Irskom.

- To je i razumljivo. Ta nam je utakmica najbitnija, baš kao što nam je i ona s Austrijom bila najbitnija na prošlom Europskom prvenstvu. Zato sad razmišljamo samo o njima i o tome kako da ih pobijedimo. Mi sigurno imamo kvalitetu koja ce nam omoguciti da dominiramo terenom, kao što je to bio slucaj i u onoj prijateljskoj utakmici koju smo igrali u Irskoj.

Medutim, svjesni smo da ce nam oni trkom nastojati onemoguciti da pronademo rupu u njihovoj obrani, kao i da nam nece dozvoljavati da sami primamo loptu na njihovoj polovici, kaže Rakitic. (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter