Modno osviješteni i na plaži


Obnovili ste ljetnu garderobu, ormar puca pod teretom trendi komada, i taman kad ste kreditnu karticu izmoždenu od peglanja poslali na godišnji, sjetili ste se da u seriji kupaćih fali baš onaj - ovosezonski. A to je upravo onaj model koji morate imati!

Ovoljetne kolekcije svjetskih dizajnera pršte miksevima stilova, bojama i detaljima i tako neodoljivo mame da bi ih čak i zagriženi nudisti poželjeli u svojoj garderobi.

Nosi se doslovno sve, od sićušnih bikinija do jednodijelnih  kupaćih sa zavodljivim izrezima. Badići su monokromni, šareni, metalizirani, s njih vrište animalni i geometrijski printevi. Nose se i crni dramatični optočeni čipkom ili oni u rokerskoj varijanti, s lancima koji se opasno spuštaju niz bokove.

Na velika vrata vratio se i ultraženstveni retro-look: push-up badići dubokog dekoltea s gaćicama visokog struka koje će nositi neke nove pin-up djevojke. Karl Lagerfeld za modnu kuću Chanel predstavio je retro-chic modele inspirirane 30-im godinama prošlog stoljeća. Paž frizure, dramatični make-up, šeširi širokih oboda - sve u Kaiserovoj kolekciji odiše luksuzom nekih minulih dekadentnih vremena.  

Nekoliko desetljeća kasnije, točnije 70-ih, badići dobivaju volančiće, resice, asimetrične gornje dijelove. No, ne morate u vremenski stroj da biste okusili te hipijevske zlatne godine, jer su upravo 70-e inspirirale dizajnere za dio ovosezonskih kolekcija.

Modne lavice uskočit će u badić s printom kralja životinja, a tehno kraljicama namijenjena je metalik varijanta obleke za plažu. Ženama savršene građe savršeno će pristajati jednodijelni kupaći kostim čije dijelove povezuju ultratanke trakice, a onima oblijeg trbuha pristajat će nešto zatvorenija varijanta.

Osim povišenog adrenalina, ljeto je godišnje doba bijele, ali i jarkih boja koje lijepo pašu na preplanulu put. Stoga su koraljno crvena, limunžuta i azurna obavezan izbor svake ozbiljnije fashionistice koja i na plaži želi impresionirati. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter