Modni trendovi u 2012. godini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nova godina donosi nove trendove. Što ce biti najpopularnije u nadolazecim mjesecima?

Nova je godina i iako se zima u stvari još nije pravo zahuktala, vrijeme je da iza sebe ostavimo staru i dosadnu modu i pocnemo gledati unaprijed te da predstavimo trendove koji ce ove godine biti najpopularniji. S vecinom smo vec dobro upoznati - što znaci da je na vama samo dobro ih kombinirati s odjecom (i iz odjece) koju vec imate u ormaru.

Ponovo ce biti popularne jarke boje, posebno neonske boje i jarko narancasta, a i crvena se vraca na velika vrata. Printevi ce biti popularni kao nikada do sad (art deco i futuristicki), a kad vec govorimo o bojama spomenimo i da je color blocking (kombiniranje dvije ili više boja u jednoj odjevnoj kombinaciji) još uvijek in!

Intenzivne boje

Ako su prošle godine boje bile popularne, onda cemo ih se u 2012-toj tek nauživati! Ovog proljeca pospremite crno, smede i sivo, vec radije pripremite neonske boje i takozvane boje dragulja (ljubicasta, smaragdno zelena, kobalt plava...). Ako su vam ove jarke boje malo previše, kombinirajte ih s pastelnim bojama. Strucnjaci preporucaju da jarke boje nosite na onom dijelu tijela koji želite naglasiti.



Odvažni uzorci
Kako se sve cini, ovo definitivno nije godina kada je u trendu uklopiti se u kalup. Izadite iz okvira i plijenite pažnju - a to cete lako uciniti uz pomoc odjece odvažnih uzoraka. Sve je dopušteno - foto i art deco printevi, futuristicki, preslikani printevi, cvjetni uzorak, plemenski... Ako se dizajnere pita - u njih se slobodno zavijete od glave do pete. No, ako se nas pita - s ovakvim printom umjerenost je vrlina. Kombinirajte ih s potpuno jednostavnim komadima odjece.



Color blocking

Kombiniranje boja se ponovo vraca, odnosno kraljevanje ovog trenda ne samo da se nastavlja, vec ce biti i još popularnije. Želite krenuti jednostavno? Ukomponirajte ovaj look na cipelama ili modnim dodacima (color block torba). Ili pak jarke boje kombinirajte s bojom kože. Što se tice kombiniranja boja - pokušajte s komplementarnim bojama (koje se nalaze na suprotnoj strani kruga boje) - plava i narancasta, žuta i ljubicasta te crvena i zelena.



Anorak
Proljetne polusportske jaknice - kao one koje smo mogli vidjeti u kolekcijama Tommyja Hilfigera, Eduna i Jasona Wua - su odlicne ako se nas pita! One su prakticne, imaju sportsku vibru koja ce biti popularna ovog proljeca, a opet mogu biti veoma šik!



Narancasta i sve njene varijacije
Dakle, ovo ce biti daleko najpopularnija boja ove sezone - a o tome smo vec i pisali u tekstu o bojama. Prema Pantone institutu narancasta (tangerina narancasta) je najpopularnija boja iduce godine, a to su prihvatili i gotovo svi dizajneri i ukomponirali je u svoje kolekcije.



Kratka pink odijela

Slijede dva trenda koja nam i ne sjedaju najbolje, ali iz pogleda na modne kolekcije definitivno oba upadaju u oci. Prvi su pink odijela (sakoic i kratke hlace). Naša preporuka - radije svaki od ta dva odjevna predmeta kombinirajte s neupadljivijom odjecom.



Metalik odjeca i asesoari
Od kratkih suknji, preko uskih hlaca i tajica, te kratkih hlaca do cipela i torbica - sve ce dobiti svoje sjajne broncane, zlatne i srebrne varijante. I ne samo to - popularne su i druge metalik boje - zelena, ljubicasta, crvena... Nama se ovo baš i ne svida, ali tko voli, nek' izvoli.



Peplum kroj

Haljina s volanima oko bokova? Peplum je vec neko vrijeme ponovo popularan (inace je kroj je prvotno populariziran u 40-ima, potom ponovno viden u 80-ima, da bi se vratio u novom stoljecu s potpuno novim i modernijim identitetom), a sada su ga dizajneri stavili ne samo na haljine, vec i na suknje, košulje, sakoe i jakne.


Podijeli: Facebook Twiter