Modni trendovi koji se ne propuštaju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S novom sezonom dolazi i reorganizacija ormara. A kad to vec radite, onda je uvijek lijepo malo osvježiti garderobu koju imate ponekom novom krpicom.

Svake sezone modni dizajneri diktiraju nova pravila i nove trendove, a kako bismo vam pomogli izabrati one komade odjece koje ove sezone morate imati - napravili smo pregled najpopularnijih modnih trendova proljeca i ljeta 2011-te! Moda je fantasticna i trebala bi biti zabavna, pa se zabavite uz svoju novu odjecu, pustite kreativnost na slobodu i pronadite svoj novi, zanimljiv stil.



Cvjetni uzorak
Cvjetni uzorak definitivno je pravi hit sezone i velika vecina svjetskih (a i domacih) dizajnera svoju su odjecu ukrasili veselim i razigranim cvjetnim printom.

No, tu svaka slicnost prestaje jer svatko od njih je ponudio svoju verziju modnog trenda - od pregršta malih cvjetica do nekoliko glomaznih, a za koji god se odlucite, budite sigurni da cete u njima privuci pažnju. Cvjetni motiv "utjelovljuje" ženstvenost i stil, no znajte da iskombinirati uspješan outfit s ovim uzorkom nije lako, tocnije - pripazite da ne pretjerate.

Ako se odlucite za cvjetnu haljinu, sve ostalo na vama neka bude diskretno, ako imate cvjetnu suknju, onda neka top bude jednostavan i obrnuto. Ako pak vam je i to previše - odlucite se za cvjetne modne dodatke - broš, remen, torbicu, naušnice, prsten...



Hlace širokih nogavica

Ove godine sedamdesete su se vratile na velika vrata, dajuci poseban "zacin" ovoj sezoni. Kada govorimo o ludim 70-tima - najvažnije su hlace sa širokim nogavicama, pa su upravo one i veliki hit ove sezone. Kombinirajte ovakve traperice ili "štofane" hlace s ženstvenim, prozracnim bluzama i platforma sandalama. Modni dodatak neka bude remen u slicnoj ili dramaticnijoj nijansi, za više kontrasta.

Maksi suknje i haljine
Vec nekoliko ljeta maksi haljine i suknje su in, pa ni ovo nije iznimka. Dakle, kako temperature rastu tako su i suknje duže, ali je materijal zato sve tanji. Prozracne, lepršave i udobne maksi haljine ili suknje savršene su za ovo razdoblje. Što se uzorka i boja tice, to prepuštamo vama na volju. Apsolutno sve je dozvoljeno!



Sve u bijelom

To što je prošle godine bila boja pijeska, ove je godine ponovo bijela boja. Ona najbolje utjelovljuje duh svježine i minimalizma u vruce ljetne dane. Upravo su se zato mnogi dizajneri fiksirali ovu boju. Bijela odiše nevinošcu, cistocom, stilom i još važnije, to je boja koja ne privlaci toplinu tijekom užarenih ljetnih dana. Ako želite otici korak dalje - odlucite se za cipkaste ili kukicane detalje.

Color blocking
Kombiniranje dvije ili više boja u jednoj odjevnoj kombinaciji, odnosno color blocking, je apsolutni hit sezone. Izaberite intenzivne, jarke boje te ih kombinirajte kako biste osmislili outfit u kojem cete se definitivno isticati u gomili. Ne bojte se miješati nekoliko boja, ali obratite pozornost da si one medusobno odgovaraju.



Narancasta, zelena, tirkizna, fuksija, elektricno plava, intenzivno ljubicasta i vruca žuta samo su neke od boja koje možete odabrati za igru, dok su crvena sa rozom i plava sa zelenom najpopularnije modne kombinacije za ljeto 2011-te.


Podijeli: Facebook Twiter