"Modni ormar: Izlog u radu II" u MSU-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muzej suvremenih umjetnosti (MSU) od 18. do 25. studenog domacin je izložbe "Modni ormar: Izlog u radu II", u organizaciji Tekstilno tehnološkog fakulteta, na kojoj ce se po drugi put u tom muzeju predstaviti ponajbolji hrvatski dizajneri-umjetnici.

"Modni ormar" je strukovno natjecanje osmišljeno po uzoru na MittelMode i Royal College of Art's, koje se pozicionira kao medunarodna manifestacija koja, osim okupljanja strucnjaka iz cijeloga svijeta, stavlja Zagreb na svjetsku modnu kartu kao neizbježno modno odredište.

To je jedino strukovno natjecanje u Hrvatskoj neprofitnog karaktera u kojem sudjeluje medunarodni strucni žiri, dodaje se.

Izložba "Izlog u radu II." tematizira neboje, bijelo, crno i sivo, te igre u formi s razlicitim materijalima primijenjenim na odjecu, cipele, nakit, šešire. Sve modne forme ujedinjuju bijeli, sivi i crni tonovi koji minimalistickom paletom prate neobicne forme radova, a osebujni izricaj svakog autora stapa se u zajednicki koncept koji "modnoj formi" pristupa na poseban i posve individualan nacin, isticu u MSU.

Svoje radove predstavit ce modni dizajneri odjece Milena Rogulj, Nada Došen i Igor Galaš, dizajnerica cipela Anita Štules, kostimografkinja i dizajnerica šešira Ivana Bakal, dizajnerica šešira Staša Cimbur, akademski kipar koji izraduje skulpturalni nakit Ivan Midžic, a Ante Magzan izložit ce svoje fotografske portrete dizajnera.


Podijeli: Facebook Twiter