Modne carolije domacih dizajnera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojni turisti i posjetitelji ispunili su preksinoc umaški glavni trg i sudjelovali na velikoj modnoj reviji "Magic Night" posvecenoj mladim domacim dizajnerima. Ovo je bila treca tematska modna revija koju organiziraju Pucko otvoreno ucilište i modna agencija "Desire", a nakon što su prethodnih godina promovirali teme "Molitva za Zemlju" i "Povratak ženstvenosti", ove godine tema je bila "Bezuvjetna ljubav", sa željom da se pozornost skrene na nedostatak ljubavi medu ljudima u svijetu.

S puno ljubavi jedanaest modnih dizajnera pripremalo je i brojne kolekcije koje su manekenke i manekeni pokazali posjetiteljima. Svoje kreacije i razmišljanja na temu ljubavi pokazali su Ivan Božic, Petra Fledrovic, Sandra Debanic, Mila Pacic, Livio Šimetic s kolekcijom sedam bijelih haljina. Andrea Anic  pripremila je crne haljine, a Marijana Bošnjak prvi put nastupila s muškom kolekcijom. Adriana Koric, Rijecanka umjetnickog imena Peperoncina, predstavila se vecernjim haljinama, Uroš Raguž ponovno je iznenadio kolekcijom futuristickih modela, dok je Sandra Brajkovic predstavila kolekciju bijelih elegantnih vjencanica. Medu brojnim manekenkama, uglavnom iz udruge "Desire", bile su i poznatije ljepotice kao što su Stefany Hohnjec s vidno dotjeranom linijom, Jelena Urukalo i druge. Veliki pljesak dobila je i koreografija Željke Sicanice "Svi smo jednaki, ali i razliciti", zapravo ostvarena je ideja mlade djevojke Melisse, koja je uvijek sanjala da bude manekenka, ali ju je bolest u tome sprijecila. Na ovoj modnoj reviji želja joj je ispunjena te je nosila bijelu haljinu Marijane Bošnjak.

Posjetitelji pljeskom ispracali manekenke, a skupina cvjecara i medu njima gosti iz studija "Floreal" iz Brescije, izradivala je cvjetne vjencane bukete. Za uspješnu vecer zaslužni su i clanovi Sekcije frizera i kozmeticara Udruženja obrtnika Bujštine Samanta Dokoza, Mikela Tencic, Elizabeta Prodan, Manuela Mrau, Tanja Lukin, Barbara Bijelic Calic i Irena Calic koji su uljepšali manekene. U glazbenom dijelu nastupila je Puljanka Tasha koju je na gitari pratio Tonny, a zaplesala je punacka trbušna plesacica Beata iz Njemacke koja nastupa pod imenom Rashida. Svim dizajnerima, manekenkama i drugim sudionicima ove zabavne i ugodne veceri zahvalila je ravnateljica PUO Floriana Bassanese Radin, najavljujuci nove slicne projekte.


Podijeli: Facebook Twiter