Modna revija za pomoc Udruzi invalida

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na ljetnoj pozornici Monte u Rovinju, podno crkve sv. Eufemije, održana je humanitarna modna revija "Mi". Okupili su se uzvanici koji su davali priloge za rad rovinjskog Društva osoba s invaliditetom. Udrugu se moglo podržati i kupnjom kreacija s revije, ciji su autori izraelska dizajnerica Michael Negrin i naš novi brand Divina.

Predsjednica udruge, humanitarka i maratonka Mirjana Kmacic Pellizzer, koja je sa svojim šticenicima prisustvovala reviji i pomagala u njenoj organizaciji, rekla nam je da je prikupljeno 25 tisuca kuna. Tome ce se pridodati i prihod od prodaje darovane odjece i nakita, koji ce se prodavati narednih dana.

Prikupljeni novac ce se podijeliti na tri dijela. Prvi dio ce se koristiti za lijecenje u inozemstvu mladog Jasmina Šabica, koji je obolio od karcinoma na kosti kuka. Udruga ce pomoci i lijecenje male Marine Relic, koju u odrastanju prate dermatološke promjene na koži. Treci dio novaca donirat ce se za pomoc hipoterapiji, terapiji invalidne djece jahanjem, koja se provodi pri rovinjskom konjickom klubu "Sv. Eufemija".

- Zadovoljni smo ishodom revije i odazivom Rovinjaca. Posebno se zahvaljujemo dizajnerima koji su poklonili svoje uratke od cije cemo prodaje ostvariti dodatne sredstva, rekla je nakon revije oduševljena Mirjana Kmacic Pellizzer.

Revija je organizirana uz otvaranje novog koncept ducana Michal Negrin u Opatiji i butika Divine u Rovinju. Suradnja Michal Negrin i rovinjske poduzetnice i dizajnerice Ljubice Kalacic traje vec nekoliko godina, a rezultirala je otvaranjem butika u kojima ce se nuditi njihove kreacije.

U buticima ce se nuditi i nakit druge poznate izraelske dizajnerice nakita Ayale Bar, kalifornijske dizajnerice unikatnih rucno izradenih torbica Mary Frances i našeg Ivice Skoka. Njihove uratke na rovinjskoj reviji nosile su naše poznate manekenke iz radionice Tihane Harapin Zalepugin.

Revija koju je vodio Ronald Braus zacinjena je s nekoliko atraktivnih tocaka. Tako su baletani zagrebackog kazališta Komedija izveli dijelove predstave Dinka Bogdanica posvecene velikom francuskom šansonijeru Jacquesu Brelu. Potom je svoj koncert održala Maja Blagdan, naša pjevacica poznata po svom humanitarnom radu. U publici su se vidjeti brojne zvijezde poput Alke Vuice, Ankice Dobric itd. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter