Modna osvajanja u safari looku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kada kažemo "safari", najcešce pomislimo na komplete u bež, smedim i zelenim nijansama. Jakne mogu biti i nešto duže, vezane u struku pojasom od istog materijala. Ako imate tanak struk, slobodno ga naglasite visokim kožnatim ili platnenim pojasom ili onim koji se može usporediti s obi pojasom na japanskim kimonima (videni na mnogim revijama).

Onima kojima struk nije adut, ostaje ili tanki pojas ili na njega potpuno zaboravite pa onda neka i kroj jakne bude duži i mrvicu širi (ali ne preširok jer nema smisla da si sami «dodajete» kilograme). Za one jacih grudi savjet je izbjegavati našivene džepove još dodatno istaknute velikom dugmadi. Ipak, možete se poigrati džepovima, ali neka budu na uobicajenom mjestu.

Safari-suknja može biti najobicnija minica ili najklasicnija uska suknja do koljena. Ali uža suknja može se kopcati i velikom drvenom dugmadi cijelom dužinom i možda biti urešena sitnim naborima. Više pojaseva slojevito postavljenih na prednjici suknje zanimljiv su detalj. Poneka falda, recimo na stražnjoj strani, što ce vam olakšati hod u uskoj suknji, je mali podsjetnik na modnu prošlost. Suknja krojena ukoso omogucit ce da vam korak bude duži i lakši.

I kod modela hlaca odabir ovisi o onome što volite, ali pri tome nemojte zaboraviti niti na ono što vam najbolje stoji. To mogu biti hlace krojene poput traperica. Klasicne hlace širih nogavica poput onih štofanih zimskih sada su samo preslikane za ljetnu varijantu u laganijem materijalu. Dobre ce biti i sportske hlace s brojnim džepovima pa gotovo da nam nece trebati ni torbica.

Iako duge hlace najbolje izgledaju, nemojte zaboraviti niti na one nešto kracih nogavica (tada posebno pripazite na obucu). Ljeto je pa ce biti ugodno u kratkim hlacicama na osuncanim nogama.

Sa safari-kompletima i nekoliko majica i bluza bit cete sasvim dobro odjevene cijelo ljeto. Dodate li tome još neku laganu haljinu i nešto modnih dodataka, spremne ste za (modna) osvajanja.


Podijeli: Facebook Twiter