Modna manipulatorica i kameleonka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Modni znalci New York's Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala smatraju modnim dogadajem godine koji brojna slavna lica kao i modni kreatori te kriticari ne propuštaju «ni za živu glavu». Svi od reda dolaze prošetati crvenim tepihom cime odaju znak poštovanja prema modi. Stoga, taj crveni tepih ima veliko znacenje, poput onih najprestižnijih svjetskih filmskih festivala.
Strah i trepet u svijetu mode, ona koja se voli odijevati u Pradine modele, glavna urednica najprestižnijeg modnog casopisa na svijetu, Anna Wintour uz pomoc Marca Jacobsa, Kate Moss i Justina Timberlakea, koji su joj pripomogli u osmišljavanju dogadanja, bila je organizatorica ovog raskošnog modnog happeninga.
Inace, gala vecer poznata je i po tome što je ulaznica izuzetno skupa, naime samo rezervacija sjedala iznosi 7.500 americkih dolara, dok vecera za svecanim prvim stolovima iznosi 250.000 dolara. Uz to, organizator pomno vodi racuna koga ce smjestiti za koji stol. Dobro upuceni izvori tvrde da je prodano 650 karata, a tema ovogodišnje svecane vecere, kao i same izložbe glasila je "Model kao muza", što je dobro znana cinjenica poglavito u svijetu umjetnosti gdje su modeli nerijetko izvor inspiracije za umjetnike.
Medu brojnim sudionicima bili su i Donald Trump te njegova supruga Melania Knauss, nekadašnja manekenka koja sada ima modnu agenciju.
Posebnu modnu pricu te je veceri predstavljala pop kraljica Madonna koja je došla odjevena u svom tipicnom stilu kako to obicava ciniti za pozornicu. Odlucila se za zelenkastu kreaciju i fetiš cizme te je nalikovala can-can plesacici iz nekog saluna na Divljem zapadu. Kad treba šokirati ili privuci pažnju Madonna to najbolje radi, svidjelo se to nekome ili ne, ali Madge, kako su je od milja prije neki zvali - prava je majstorica manipulacije. Neke se njezin outfit za ovu priliku nije dojmio, druge jest. No, kako bilo, svi najviše, opet, pricaju o Madonni i njezinom izgledu. (Sandy URAN)


Podijeli: Facebook Twiter