Modna kuća Arena prodaje imovinu

Pogoni Modne kuće Arena (N. LAZAREVIĆ)
Pogoni Modne kuće Arena (N. LAZAREVIĆ)

Sada je i službeno potvrđeno, pogoni tvrtke u stečaju Arene modne kuće u Puli zauvijek su utihnuli. Kao što je već bilo najavljeno od stečajne upraviteljice Marije Ružić započela je prodaja imovine tvornice, a prvi su na red došli šivaći i pletaći strojevi ovog propalog istarskog tekstilnog diva. Kao što piše u natječaju, objavljenom ove nedjelje, svi zainteresirani kupci mogu razgledati strojeve do 19. kolovoza svakim radnim danom od 8 do 14 sati. Prethodno je potrebno najaviti se na brojeve telefona 099-321-9149 i 098-190-4884, a nakon toga otići u prostorije tvornice na Rivi 12.

Neriješeni imovinski odnosi zgrade

Na svakom je stroju označena početna prodajna cijena s PDV-om. Do 20. kolovoza do 12 sati traje rok za prikupljanje pismenih ponuda koje se dostavljaju na adresu stečajnog dužnika s naznakom "Ponuda za Arenu Modnu kuću d.o.o. u stečaju - ne otvoriti; Pula, Riva 12".

Naime, točno u podne tog dana u tvornici će se održati javno otvaranje ponuda, a strojevi će biti prodani onome tko ponudi više. Ponuđena cijena ne smije biti manja od utvrđene početne cijene koja je naznačena na stroju. Istog je dana objavljen i natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora Arene modne kuće u Slavonskom brodu, Karlovcu, Požegi i Križevcima. To je tek prvi korak, jer će zakup trajati do prodaje imovine, a u planu je i prodaja tvorničke zgrade u Puli. Najavljena je i prodaja ostalog inventara tvornice, šivaći materijali kao što su konac, dugmadi i slično te namještaj. Cilj je prodaja cjelokupne imovine tvrtke kako bi se namirile sve obaveze. No, kako je već upozorila Ružić, sa zgradom tvornice na Rivi bit će većih problema jer još uvijek nisu riješeni svi imovinsko-pravni odnosi pa predstoji dugotrajan stečaj.

I dalje prodaja preostalih odjevnih predmeta

Trenutno je u stečaju ostalo zaposleno još 11 radnika koji rade na održavanju, čišćenju i prodaji preostalih odjevnih artikala. Pozivaju građane da posjete njihov dućan u tvornici od ponedjeljka do petka, od 8 do 15 sati. Cijene su maksimalno snižene te nema skupljeg odjevnog predmeta od 200 kuna. Kupovina će se obavljati isključivo gotovinom, a osim što će kupac dobiti jednu od zadnjih komada najkvalitetnijih odjevnih marki koja postoji na našem tržištu, to će mu postati i svojevrstan predmet sjećanja na tvrtku koja je u zlatno doba nosila naziv Arena trikotaža i zapošljavala 800 ljudi. (M. JERIN)


Podijeli: Facebook Twiter