Moderno, drveno, montažno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Italija je, izmedu ostalog, poznata i kao domovina dizajna što potvrduje i nova inovativna kreacija kuce koja je produkt dizajnerskog studija Subissati. Kratki opis izgleda ove kuce stao bi u tri rijeci - moderna, drvena i montažna.



Zbog bijele boje, koja je dominantna, minimalistickog uredenja te jednostavnih linija ova kuca je svakako primjer moderne arhitekture. Izgradena je od drva, a taj prirodni materijal osigurava zdrave uvjete za život jer kuce od drveta uvijek "dišu" odnosno uvijek imaju svježeg zraka stoga nisu potrebne dodatne ventilacije.

Kako drvo ima i odlicna izolacijska svojstva, to omogucuje prirodnu termoregulaciju tako da je zimi u drvenim kucama ugodno toplo, a ljeti bude ugodno svježe. Takoder, unutar drvene kuce stvara se antialergijska sredina što olakšava život osobama s raznim oblicima alergija.



Glavni tvorac ove kuce je Roberto Semprini kojem je pri stvaranju ideje za ovakvu kucu nit vodilja bila sinteza modernosti, funkcionalnosti, elegancije i ekološke odgovornosti. Osim modernog i minimalistickog uredenja interijera naziru se i futuristicki elementi kao što je unutarnje stepenište koje povezuje dvije razine kuce.


Podijeli: Facebook Twiter