Moderni gladijatori u kavezu usred Arene

Arena je već bila poprište borbi u ringu (arhiva)
Arena je već bila poprište borbi u ringu (arhiva)

Iako smo iz pulske gradske uprave svojevremeno dobili neslužbene informacije da ovog ljeta neće biti velikog sportskog spektakla kao što je bio prošlogodišnji hokejaški "Arena Ice Fever", amfiteatar će po svemu sudeći 20. rujna ipak ugostiti jednu veliku sportsku manifestaciju.

U Areni će se, naime, boriti istinski moderni gladijatori, vjerojatno najspremniji sportaši današnjice, borci slobodnih borbi i kick boxinga.

Beskompromisni "fajteri", koji se bore unutar kaveza dok jedan od boraca ne odustane od nastavka borbe, najbliže su opisu gladijatora modernog doba, a među njima će Puljani imati prigodu naklonost pokazati domaćim borcima, prije svega poznatom pulskom MMA (Mixed Martial Arts) borcu Zelgu Galešiću, ali i Porečanu Igoru Jurkoviću, kao i mladim borcima Ivanu Biliću i Ivanu Vitasoviću.

I od samog Galešića dobili smo potvrdu da je u punom treningu upravo zbog najavljenog nastupa u "svojoj" Areni, a istinitost informacije potvrdio nam je u ime organizatora Marko Petrak, glavni urednik Fight Channela i "match maker" FFC promocije.

- Naša promocija planira 20. rujna u Puli organizirati FFC07 (Final Fight Champions) priredbu, koja bi trebala biti daleko najveći sportski spektakl koji je održan u novije doba u Areni, odgovorio nam je Petrak.

- Osim što bi prvi put ispred svoje publike trebao nastupiti domaći heroj i jedan od najboljih svjetskih boraca Zelg Galešić, njegov protivnik bi trebao biti bivši UFC-ov prvak Ricco Rodriguez, veli Petrak. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter