Moderna dvorana za školarce na Kaštanjeru

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Učenici Osnovne škole Kaštanjer uskoro će sat tjelesnog odgoja održavati u obnovljenoj sportskoj dvorani. Naime, kako doznajemo od ravnateljice Nade Crnković radovi na "novoj-staroj" dvorani su u završnoj fazi i svakoga se dana čeka nadzor nad obavljenim radovima te njeno stavljanje u funkciju.

- U dvorani su obnovljeni podovi te je postavljena moderna podloga i iscrtane linije za tri različita sporta - košarku, odbojku, badmington te graničar za niže razrede. Također su obnovljeni zidovi koji su nanovo obojani i to perivom bojom, dok je na zapadnoj strani zbog oronulosti obnovljena i vanjska fasada, navela je ravnateljica Crnković.

Uz riječi kako se u dvoranu nije dugo ulagalo te su joj radovi bili nužno potrebni navela je da su ovim ulaganjem Grada Pule, koji je osnivač osnovnih škola na području grada, učenici dobili modernu dvoranu, u skladu s visokim pedagoškim standardima i po europskim propisima za sportske dvorane. Ovog je ljeta obnovljen i ulaz u školu koja je dobila nove stepenica i trijem, a obnovljene su, kaže ravnateljica, i sanitarije za učenike. Napomenula je da učenici, bez obzira na radove, nisu bili zakinuti što se tiče nastave tjelesnog odgoja jer škola ima veliko igralište, a lijepo ih je vrijeme služilo pa su se sportske aktivnosti tijekom rujna i listopada održavale vani. No, obnovljena dvorana služit će im ne samo za sportske aktivnosti već i brojne kulturno-umjetničke aktivnosti koje se održavaju u školi pa je se svi s nestrpljenjem očekuju. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter