Moda: Trenirka više nije u dvorani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Trenirke su znak predavanja. Ako si kupio trenirku, očigledno je da si izgubio kontrolu nad životom, otrovno i s dozom prezira izjavio je mali bog modnoga svijeta Karl Lagerfeld.

A kada kaiser Karl nešto kaže i Anne Wintour kimne glavom u znak potpore toj tvrdnji, jedno je sigurno - trenirci nije mjesto u modi, već u dvorani, ili u kući, prirodi, a ne za šetnje po gradu (što je, nažalost, postao dress code, najvećeg istarskog grada)…Do danas.

Trenirke su prešle dug put od reppera do trendsettera. To potvrđuje trend koji se može vidjeti na ulicama Londona, Milana, New Yorka, Pariza…Dakle, trenirka više nije stvar podsmjeha kada je izvan teretane, jer ona sada definira nekog novog casual dandyja i nosi se uz savršeno skrojene muške sakoe, pulovere, bajkerske jakne, mornarske kapute, kapute sportskog kroja i vjetrovke.

Sve to ukazuje samo na jedno. Da baš kada smo pomislili da nas u modi, posebice muškoj, ništa više ne može iznenaditi, dogodila se revolucija u muškom stilu i trenerke su stale uz bok hlačama. Da, trenirka, ali samo donji dio, ovosezonski je muški "must have". Ali ne ona sjajna estetike istočnog bloka, već to su pamučne hlače užih nogavica s renderima, dubokim džepovima i gumom u struku.

A kada je nešto oku i tijelu ugodno, onda je to naravno preuzeo i ženski dio, stoga su trenerke jedan od proljetnih modnih postulata, koji se nose uz velike ogrlice i sakoe. No, samo ovoga puta, muškarci imaju prednost. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter