Moda s pocetka 60-ih ponovno oduševljava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otkako je u 2007. godini dramska serija Mad Men zapocela s emitiranjem, retrospektivno putovanje do samih pocetaka 60-ih godina moglo je zapoceti. Nostalgiju za nekim minulim vremenima dodatno je naglasila kostimografkinja Janie Bryant, koja nas je sve zarazila stylinzima glavnih protagonistica (ali i protagonista) serije, vrlo šarmantnim i karakteristicnim za ono doba.

Prekrasne haljine koje slave žensku siluetu, suknje zvonolikog kroja (iako sada krace i nešto manje voluminozne no u 50-ima) i iznimni modni detalji poput elegantnih rukavica, šalova i šešira potpuno su nas razoružali i podsjetili koliko je tadašnja moda u svom izvornom obliku bila zabavna.



Moc odjece u seriji pritom je potpuno neosporna, a kostimografkinja je na modnu industriju ostavila mnogo veci utjecaj no što je to slucaj hit serije Gossip Girl. Osim suradnji s poznatim modnim brendovima, serijom se nesumnjivo inspirirala i velika Miuccia Prada, kada je prošle jeseni niz pistu poslala cijelu jednu modnu pricu s predznakom intrigantnih 60-ih.

Peta sezona serije seli nas u 1966. godinu, a kostimografkinja Janie Bryant poštuje sva pravila igre - sukladno s drugim valom feminizma, suknje postaju sve krace, a u ženskoj garderobi stidljivo se pojavljuju i prve hlace.

Ako se ipak želite inspirirati dosad videnim modnim izdanjima Betty Draper, Peggy Olson i Joan Holloway evo nekoliko high end i high street komada u stilu Mad Mena idealnih za tople proljetne dane.


Podijeli: Facebook Twiter