Moda koja potice na razmišljanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojni su Umažani i njihovi gosti sinoc ispunili središnji Trg slobode - po cetvrti put pretvoren u veliku modnu pozornicu na kojoj su se predstavili mladi talentirani hrvatski kreatori, a njihove su maštovite, romanticne, pa i provokativne modele nosili manekenke i manekeni iz Umaga, kao i poznata imena - Ivana Ergic, Jelena Glišic i Samanta Žufic Majic.

Modni show Magic Night, osim uvijek atraktivnog vizualnog efekta, želi potaknuti i na razmišljanje. Ovogodišnja zadana tema i izvor inspiracije za sudionike, nakon «Molitve za zemlju», «Povratka ženstvenosti» i «Bezuvjetne ljubavi», bila je u vremenu ubrzanog ritma i promjena, facebooka i chatova vrlo aktualna - «Covjek je covjeku kompjuter».

Njome su organizatori - Pucko otvoreno ucilište «Ante Babic» i modna agencija Desiree - željeli skrenuti pažnju na kvalitetu života i provodenja slobodnog vremena svakog pojedinca te na važnost socijalnog osvješcivanja.

Svoja su ostvarenja ovom prigodom u Umagu prvi put pokazali Rijecanka Tajci Cekada, koja je dosad ostvarila osam avangardnih modnih kolekcija i uvijek iznenaduje kreativnošcu i originalnošcu, Saša ?ukic Obradovic iz Pule, koji zagovara naglašavanje ženstvenosti, senzualnosti i prirodnosti i u pokazanoj kolekciji «Ladys of the British Empire» inspiriranu damama iz visokog društva, te Damjan Jacic iz Zagreba.

Osim njih nastupili su Mila Ri Design, Ivan Božic, Marina Flego, Agencija Sandra s dizajnericom Sanjom Gabrijelic, Fleur de Lys, Sandra Debanic koja se predstavila u crnoj varijanti sa suvremenim nakitom poznate dizajnerice Smiljke Franjic, Milena Kapetanovic - Peperoncina te gost iz Italije - Andrea Tiraboschi s modnom markom R&F, koji je dvadesetogodišnje iskustvo stekao radeci za Giorgija Armanija.

Modu su plesom i glazbom zacinili plesacice Blue Dream predvodene Jelenom Mrak, ucenici 4.a s koreografom Danielom Koronikom Dacom, koji su izveli igrokaz te mlada pjevacka nada Betty Belle, a program su vodile Tijana Šafer Vujic i Monia Pocekaj.


Podijeli: Facebook Twiter