Mocnim terencem usmrtio dvoje pješaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvoje pješaka izgubilo je život u stravicnoj prometnoj nesreci što se u cetvrtak nešto iza podneva dogodila na križanju Ozaljske i Nehajske ceste u Zagrebu. Prema zasad dostupnim informacijama, poginula je jedna pješkinja te mladic koji je u tom trenutku pokušavao uci u svoj parkirani automobil.

U 12.15 sati snažan je udar odjeknuo križanjem u koje je po svemu sudeci nepropisno ušao vozac osobnog automobila marke porsche cayenne dubrovackih registracijskih oznaka. Na sredini križanja naletio je na audi 80 zagrebackih tablica ciji je vozac, prema izjavama ocevidaca, krenuo jer mu se na semaforu upalilo zeleno svjetlo. Od sraza dvaju snažnih vozila terenac se zarotirao i svojim stražnjim krajem naletio na stariju pješakinju koja se nalazila na sjevernom nogostupu Ozaljske ceste. Nesretna je žena odbacena u parkirani renault clio. Završila je u prtljažnom prostoru automobila, a od teških ozlijeda odmah je preminula. Udarac proschea uništio je i prtljažnik clia tako da pješakinji nije bilo spasa.

Kako vozac porschea ocito više nije mogao kontrolirati svoje mocno vozilo naletio je na još jednog pješaka. I njemu je nanio smrtonosne ozlijede, pa je beživotno tijelo ostalo na kolniku kraj terenca. Prema nekim izjavama što su se mogle cuti tijekom ocevida radilo se o mladicu koji je vlasnik parkiranog clia i koji je nekoliko trenutaka prije nego što je skoncao kraj svog automobila svratio u obližnju pekarnu.

- Tramvaj u kojem smo bili na križanju cijeli se zatresao od tog udarca, prisjecala se vidno šokirana putnica smirujuci se uz dimove cigarete na tramvajskom stajalištu.

Stanari okolnih zgrada panicno su telefonirali svojim najbližima provjeravajuci da se nisu slucajnu zatekli na mjestu nesrece. Kako je do ovog tragicnog sudara došlo službeno za sada nije potvrdeno, kao što nisu obznanjeni ni identiteti poginulih pješaka. Nema službenih informacija ni i identitetu vozaca koje je odmah nakon udesa policija odvela na ispitivanje i alkotestiranje. Ocevid što ga je uz prometnu policiju obavljala dežurna Opcinska državna odvjetnica potrajao je do kasno poslije podne.


Podijeli: Facebook Twiter