Moćne Riječane pogurao sudac Šimčić

Jure Obšivač, Šime Gregov, Luka Vučko i Amar Rahmanović otpozdravljaju publici (D. MEMEDOVIĆ)
Jure Obšivač, Šime Gregov, Luka Vučko i Amar Rahmanović otpozdravljaju publici (D. MEMEDOVIĆ)

Nogometaši Istre 1961 upisali su prvi ovosezonski prvenstveni poraz. Nakon dva uvodna gostujuća remija u Splitu, "zeleno-žuti" su na prvoj utakmici odigranoj na "Drosini", usprkos činjenici da su prikazali puno bolju predstavu od onih protiv Hajduka i Splita, poraženi od Riječana. Ništa čudno, jer ipak je Rijeka u ovom trenutku puno kvalitetnija momčad od splitskih prvoligaša, ali ono što smeta većini od oko pet tisuća gledatelja što su u ponedjeljak navečer pohodili "pulsku bombonijeru", to je bio način na koji je Riječane do pobjede pogurao glavni sudac Zlatko Šimčić.

Gosti s Kantride nisu bili ni sjena one raspucane momčadi koja je Zagrebu zabila tri, Hajduku četiri, a Vikinzima s Farskih otoka pet pogodaka, ali zato su na svojoj strani imali koprivničkog djelitelja pravde koji je u ne previše jestivo riječko jelo dodao malo Vegete i bodovi su otputovali s onu stranu Učke.

"Svi su jednaki, ali neki su jednakiji od drugih", poznati citat iz Orwellove "Životinjske farme", na koju sve više naliči Prva HNL, najbolje bi mogao opisati kriterij po kojem je pravdu dijelio Šimčić. U ranoj fazi utakmice "čovjek u crnom" nije se ni osvrnuo na igranje Blagojevića rukom u kaznenom prostoru, uvjeren da će moćna Rijeka i bez njegove pomoći pregaziti nejake Puljane, ali kako je vrijeme odmicalo vidio je da je vrag odnio šalu pa je sve više počeo "natezati" za goste. Stoga teško da je nekoga moglo iznenaditi kad je u 65. minuti Šimčić "zažmurio" na Leškovićevo igranje rukom, dok je 13 minuta kasnije kao zapeta puška jedva dočekao da pokaže na "kreč" kad je to isto na drugoj strani napravio Obšivač, za kojeg je upitno da li je bio u kaznenom prostoru ili izvan njega.

- Što se tiče same igre, nakon prve dvije utakmice bio sam jako kritičan prema svojim igračima, jer znam da mogu bolje. Da znam da ne mogu bolje, sigurno se ne bih ljutio. Protiv Rijeke smo bili bolji nego u Splitu pa izgubili, a zašto se to dogodilo ima više faktora - rekao je poslije utakmice Igor Pamić, trener Istre 1961. (Ivica CEROVAC; snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter