Mocenni u Narodnom muzeju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba slika «Finis terrae» pulsko-milanskog umjetnika Simonea Mocennija Becka, otvorena sinoc u labinskom Narodnom muzeju u sklopu Tjedna muzeja, donosi djela u tehnici akrilika inspirirana morem, konkretno posljednjim izdancima zemlje ispred morskog beskraja. Ovaj slikar, kipar, glazbenik i pisac predstavio se i kamenom skulpturom.

- Simoneov prepoznatljiv znak, ponovljen u bezbroj inacica, tka apstraktnu kompoziciju koja uspostavlja savršeni red i zadivljujuci odnos izmedu detalja i cjeline, kako u standardnim formatima, tako i u super-maksi izvedbi. Upravo je savršena ravnoteža, postignuta izmedu mikro i makro dimenzije, cini se, osnovna preokupacija umjetnika pa je «Finis terrae» više pocetni impuls negoli završni oblik djela, rekao je Tullio Vorano, viši kustos i voditelj Narodnog muzeja, otvarajuci izložbu.

Simone je roden 1970. godine u Milanu kao sin istarskog kipara i slikara Gualtiera Mocennija (koji je u galerijskom prostoru labinskog muzeja izlagao prije godinu dana) i Zagrepcanke Alice Beck. Koautor je i autor brojnih javnih skulptura diljem svijeta.

Izložba se može razgledati do 30. rujna.


Podijeli: Facebook Twiter