Moc žene i Jugo joga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povodom stote obljetnice Medunarodnog dana žena u utorak je je Performance klub Fiskulturnik organizirao medunarodnu projekciju videokolaža naziva Slet 080311 u Puli, Buzetu, Rovinju, Beogradu, Valenciji i Londonu. Posljednja projekcija održana je u pulskoj galeriji Makina gdje je Lara Ritoša Roberts, selektorica radova sakupljenih u projektu Slet 080311, održala performans naziva Jugo joga.

S megafonom u ruci i crvenom maramom na glavi, Ritoša Roberts je pozvala volonterke da joj se prikljuce u vježbi koja spaja socijalisticke parole s vježbama joge. Vježbe su imale i prigodna imena kojima se velica položaj žena u socijalistickom samoupravljanju, a sve je bilo u duhu Dana žena i slavlja koje smo nekada zvali 8. mart. Ritoši Roberts su se u vježbi prikljucile i žene u publici koje su u tijesnom prostoru galerije pokušale izvoditi zahtjevne pokrete.

Projekt Slet 080311 okuplja 36 radova 50 umjetnica iz cijelog svijeta, a traje gotovo tri sata. Radovi su podijeljeni u cetiri tematske cjeline - "(O):form(iti)", "Dijelovi njene price", "Oksitocin - C43H66N12O12S2" i "O drugosti" - a zastupljene autorice u svojim radovima koriste tijelo kao izražajni element ili pak istražuju tematiku ženskog tijela ili identiteta. Publika je mogla pogledati snimljene performanse, cirkuske vještine, suvremeni ples i fotografije.

Slet 080311 tijekom cijelog je dana bilo moguce pogledati i putem interneta na adresi Performance kluba Fiskulturnik. Projekt su financijski potpomogli Istarska županija i clanovi Performance kluba Fiskulturnik.


Podijeli: Facebook Twiter