Mobilne kućice za više od 300 eura dnevno!


Kampiranje u Istri postalo je u posljednjih nekoliko godina pravi luksuz. U špici sezone one "najlušije" mobilne kućice, koje nude sav komfor male moderne kućice na moru, znaju koštati više od 300 eura, dok se inače cijene prosječne luksuzne mobilne kućice u špici se kreću od 130 do 200 eura na dan. I što je najbolje, potražnja za takvim oblikom "kampiranja" sve je veća.

Očito, moderni kampisti traže sve veći komfor - besplatan pristup internetu, satelitsku televiziju, moderne dizajnerske sanitarne čvorove, hrpu bazena i sadržaja, vrhunsku animaciju te dobre restorane i trgovine.

Priznaju to i sami gosti koji "guštaju" u svojim ljetnim ferijama u kampovima duž istarske obale koji sada dostižu prošlogodišnji turistički promet.

- Ovo je prvi put da ljetujemo u nekom kampu. Prvo smo mislili ljetovati u apartmanima, ali onda smo došli pogledati mobilne kućice i odmah ih rezervirali. Već smo produžili boravak, a možda produžimo i do kraja ljeta, pričaju Eleen Petersen i Gundolf Freitag iz sjevernonjemačkog grada Flensburga. Ljetuju u umaškom kampu Park Umag, koji je ove godine s 81 novom mobilnom komfornom kućicom s bazenima proširio svoju ponudu najluksuznijeg kampiranja i najviše uložio u svoju ponudu od svih istarskih kampova - 59 milijuna kuna. Ujedno ove sezone nudi dvije luksuzne mobilne kućice od četrdesetak kvadrata s krovnom terasom. Sve se dobro prodaju.

Tvrdi da smještaj nije jeftin, ali i da za ono što nudi nije ni skup u odnosu na cijenu privatnog smještaja koji ne pruža sve što se može dobiti u kampu.

Na cijene se žali slovenski gost Zoran Slanič koji sa svojom obitelji također ljetuje u Lanterni. - Ovdje ljetujemo već treću godinu jer smo jako zadovoljni svim uslugama u kampu, međutim cijene su vam poprilično visoke. Blizu ste nam pa dolazimo iz tog razloga, inače ne bismo.

A cijene se, barem što se parcela tiče, u Istri trenutno kreće oko 60 eura u špici sezone, i to za vozilo i četiri osobe. Više cijene ima samo zadarski kamp Zaton. Podigle su se za tri do šest posto u odnosu na lani, a kako nam kaže predsjednik Kamping udruženja Hrvatske Tihomir Nikolaš cilj je dostići cijene sjevernotalijanskih kampova, ali i njihovu kvalitetu. (B. BAN, snimila J. PREKALJ)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter